Política

Montilla i Puigcercós anul·len l'agenda d'avui davant la possibilitat que el TC dicti sentència

El ple del Constitucional es reuneix aquest migdia per deliberar per tercera jornada en l'últim intent de votar la resolució sobre l'Estatut

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anul·lat els actes que tenia previstos aquest divendres al matí a Sort i a Súria davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional dicti aquest divendres sentència sobre els recursos presentats contra l'Estatut de Catalunya. Està previst que el ple del TC es torni a reunir a partir de dos quarts d'una del migdia després que ahir al matí suspenguessin la sessió, un fet poc habitual, igual que ho és que l'alt tribunal convoqui sessions per divendres. Per la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, també ha anul·lat la seva agenda per estar a la seu del partit a l'espera del que pugui passar.

Montilla tenia previst aquest divendres inaugurar el Casal de Gent Gran a Sort i una llar-residència a Súria, però, davant la previsió que puguin arribar novetats importants des del Tribunal Constitucional (TC), el president ha decidit a última hora quedar-se a Barcelona a l'espera de les notícies que arribin des de Madrid.

Un moviment que ha secundat el president d'ERC, Joan Puigcercós, que ha decidit anul·lar la seva agenda i tancar-se a la seu d'ERC a Barcelona a l'espera de novetats. Mentrestant, el president de CiU, Artur Mas, manté les seves visites a la Garrotxa i el Pla de l'Estany, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, segueix amb la seva agenda i farà un acte a Viladecavalls.

Per la seva banda, des del PSC han enviat un comunicat en què s'anuncia que la secretària de Desenvolupament Estatutari de la Comissió Executiva del PSC i secretària del govern de la Generalitat de Catalunya, Laia Bonet , ha renunciat a ser entrevistada al programa L'oracle de Catalunya Ràdio, que s'emet al migdia, davant la possible sentència de l'Estatut.

Fonts del govern apunten ara la possibilitat real que hi pugui haver sentència, tot i que no se'n té la certesa absoluta. Un dels indicis que fan pensar en l'opció que el TC resolgui els recursos és que hagi convocat un ple en divendres, un fet que és excepcional, ja que la setmana judicial és de dimarts a dijous. A més, la reunió s'ha convocat per dos quarts d'una del migdia, una hora que tampoc és habitual i que pot voler dir que l'objectiu no és continuar les deliberacions, sinó votar directament la ponència.

En cas que aquest divendres finalment no s'aprovi el cinquè dictamen de la ponent Elisa Pérez Vera, el TC es podria plantejar l'elaboració d'una sisena ponència, un treball que recauria en un nou magistrat. Això podria allargar més el debat i anar fins després de les eleccions catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general de l’Estat descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona