Política

Huguet augura que la sentència del TC retallarà algun dels articles de l'Estatut i en reinterpretarà d'altres

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa creu que si el text va sortir del Parlament, ha de ser també aquesta cambra qui doni resposta a la decisió de l'alt tribunal

El conseller del departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha assegurat aquest divendres que el resultat del Tribunal Constitucional (TC) sobre la sentència de l'Estatut està "força cantat".

Concretament, ha vaticinat que la sentència retallarà algun dels articles i en reinterpretarà d'altres. Per Huguet, el problema de fons en aquesta qüestió és que hi ha una llei del Tribunal Constitucional que li dóna "una papereta absolutament incòmoda i que provoca un xoc de legitimitats". Segons afirma, el TC no hauria d'intervenir en una "llei de lleis que forma part del bloc constituent".

A banda de criticar la composició bipartidista dels membres del Constitucional, Huguet ha dit que en la legislació anglosaxona, una llei que ha passat per "quatre filtres" com ho ha fet l'Estatut "va a missa".

El conseller també ha criticat el temps que ha trigat el TC a decidir sobre l'Estatut i l'ha instat a "decidir el que han de decidir". Al seu entendre, l'anul·lació de l'agenda programada per a aquest matí per part del president de la Generalitat, José Montilla, a Sort i a Súria és possiblement "una mesura preventiva per si de cas aquests senyors del Tribunal Constitucional que porten tres anys i mig decantant-se-la finalment es dediquen a decidir el que han de decidir".

Un cop es conegui el resultat de les deliberacions dels magistrats del TC, la resposta que s'ha de donar a la sentència ha de ser "unànime" de tots els partits catalans, ha dit Huguet. El conseller ha reconegut les dificultats que això comporta en un any electoral, però ha apostat per "un mínim compartit" entre totes les formacions polítiques.

A més, ha afegit, si l'Estatut va sortir del Parlament, ha de ser també el Parlament qui doni resposta a la decisió del Tribunal Constitucional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona