Política

Mas assegura que el tripartit "no dóna la talla i el país va endarrere"

Política

El president de CiU, Artur Mas, ha qualificat de "fluix" el govern i l'ha acusat de "centrifugar" les seves responsabilitats. Per Mas, "el tripartit no dóna la talla i el país va endarrere".

El líder de l'oposició ha criticat en una entrevista a TV3 els dos anys de mandat de l'executiu que presideix José Montilla i ha defensat com a alternativa el seu projecte de Casa Gran del Catalanisme, que ha presentat com una nova manera de "donar solució als grans reptes del país". El líder convergent ha acusat Montilla de sostenir la majoria al Congrés d'un govern del PSOE "deslleial amb Catalunya".

País sense rumb
Mas considera que existeix a Catalunya una "sensació generalitzada que el país no té rumb ni projecte" i que la "política està per sota del que aporta la societat". En aquest context, ha acusat el govern pel fet que,  malgrat que disposa de les eines de l'administració per fer front als problemes, "quan les coses no van bé, centrifuga la seva responsabilitat".

El president de CiU, que ha defensat l'enfortiment de CiU davant el convenciment que l'aritmètica electoral facilitaria la creació d'un nou pacte de govern amb els mateixos socis que l'actual, ha presentat la Casa Gran del Catalanisme "com un projecte que superi els límits dels partits tradicionals".

"Un partit sol no pot donar resposta als reptes de la crisi econòmica, la crisi demogràfica i la crisi de relacions amb el govern espanyol", ha precisat, tot negant que es tracti d'una idea reciclada dels plantejaments estratègics i electorals desplegats pel president electe dels Estats Units, Barack Obama.

No als pressupostos
D'altra banda, Mas ha insistit que CiU no donarà suport als pressupostos del govern central al Senat després dels "incompliments" dels "compromisos" assumits pel president socialista José Luis Rodríguez Zapatero en matèria d'Estatut o infraestructures.

El president de CiU s'ha mostrat escèptic sobre un possible vot negatiu dels senadors socialistes catalans als pressupostos. Mas també ha recriminat al president no haver-los informat sobre la situació de les negociacions sobre un possible acord de finançament amb Madrid i ha manifestat que, en aquests moments, debat amb el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, la resposta de CiU a una possible sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel fa cas omís del Tribunal de l’ONU i preveu almenys set mesos més d’atacs

Barcelona
judicial

Vist per sentència el cas sobre les despeses del procés un dia abans de l’aprovació de l’amnistia

barcelona
Pena de Mort

Les execucions al món es disparen

Barcelona
Guerra a Gaza

Un columnista del ‘New York Times’ acusa Sánchez d’ hipòcrita

Barcelona
estat espanyol

L’Audiència de Madrid avala que s’investigui Begoña Gómez

barcelona

Darrer pas al ple en la renúncia a la municipalització de l’aigua

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP aposta per una “mesa antirepressiva” al Parlament presidida per ERC

barcelona
estats units

Trump, en mans del jurat

barcelona
judicial

Alerta Solidària xifra en 419 persones els beneficiaris de la Llei d’Amnistia

barcelona