Política

Montilla acusa CiU “d'enganyar” els catalans amb el concert econòmic

Assegura que voldrien tornar a viure 23 anys al govern amb aquest “engany”

Afegeix que Convergència renunciaria a la proposta “el dia que necessiti pactar amb el PP”

Montilla adverteix un govern de Mas seria “tornar enrere”

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha advertit aquest dissabte que CiU vol “enganyar” els catalans amb propostes com la del concert econòmic o l'administració única i ha alertat que un possible retorn de Convergència al Govern suposaria “tornar enrere”, especialment en polítiques socials.

“Si Mas torna, tornarem enrere”, ha remarcat Montilla en l'inici del Congrés Nacional del seu partit –amb la presència, entre d'altres, dels ministres Carme Chacón i Celestino Corbacho–, en el que el president ha fet un repàs de l'obra de Govern i ha assegurat que ha “complert” amb l'eslògan de fa quatre anys “fets, no paraules”.

En un discurs basat en les polítiques d'esquerra i dreta, defugint qualsevol apunt al debat nacionalista, Montilla ha afirmat que “Mas no seria un bon president”. “Es van estar 23 anys al Govern i mai van voler reformar l'Estatut, i ara el que voldrien és viure 23 anys més amb l'engany del concert econòmic o de l'administració única, i no els hi ho podem permetre”, ha assegurat Montilla, que ha afegit que CiU “deixarà de banda” aquestes dues propostes el mateix dia que necessitin el PP per governar. “Llavors diran que no són tant importants”, ha reiterat Montilla.

Llestos per a la “batalla”

A més, també ha donat les raons per les quals ell considera que Mas no seria un bon president de la Generalitat, una figura que ha de ser “clara i fiable, que ha d'oferir seguretat i pensar en tot el país”. “No sabem el que vol i si ell ho sap no ho diu, no sabem com ho vol fer i amb qui ho vol fer, i sabem que prefereix un govern del PP que un govern socialista”, ha dit, tot recordant que “van votar dos cops la investidura de José María Aznar”.

Davant dels consellers nacionals del PSC, Montilla ha volgut reiterar la importància de les eleccions del 28-N “en un moment complicat” pel país tant des del punt de vista “econòmic, polític com institucional”. En aquest sentit, ha insistit en què el PSC “donarà la batalla” i que “no la dóna per perduda”. “Estem en condicions per guanyar-la, si ens ho creiem tots, jo m'ho crec”, ha conclòs,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.