Política

Carretero defensa la visita del papa com a futur aval a la independència

El líder de Reagrupament afirma que als catalans “ens convindria” ser amics del Pontífex perquè és un cap d'Estat “molt poderós”

Qualifica “d'estúpids” els dirigents contraris a la visit papal

El líder de Reagrupament i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Carretero, ha assegurat aquest dilluns que si algun dirigent català “és tant estúpid de dir que no li sembla bé la visita del papa, comencem a tenir més problemes dels que teníem”.

“Em sembla molt bé que hi hagi gent antiamericana o antipapa”, ha manifestat Carretero al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, on ha emfatitzat la necessitat de mantenir bones relacions amb estats poderosos com el Vaticà o els Estats Units perquè avalin la independència de Catalunya si aquesta l'aconsegueix. “El papa, a part de ser el cap de l'església és un cap d'un estat molt petit, però molt poderós, i als catalans ens convindria ser amics del papa encara que només fos per això, a part de la fe cristiana”, ha dit.

El líder de la formació independentista ha assegurat que, si Catalunya aconsegueix la independència, la primera trucada que hauran de fer els seus líders polítics és a la secretària d'estat nord-americà, Hilary Clinton: “Hauríem de caure bé als americans i si Barcelona és la ciutat del món que més manifestacions fa contra els americans, tampoc ens va bé”, ha criticat. “Hem de buscar companys que ens ajudin i encara que no agradi alguns ‘progres', el país que més llibertats dóna és EUA”, ha insistit Carretero.

Carretero ha posat sobre la taula algunes de les seves propostes polítiques més enllà d'aconseguir la independència i ha apostat per una llei electoral amb circumscripcions uninominals i elecció directa dels candidats, per una llei de limitació de mandats i per més transparència de l'administració. El líder de Reagrupament ha exposat aquestes propostes com a element diferenciador d'altres formacions independentistes com la Solidaritat Catalana de Laporta o ERC: “Amb alguns coincidim en la recerca de la independència però a la resta estem tan lluny que no trobem cap punt en comú”, ha explicat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona