Política

El PSC augmentarà les aportacions de diners als municipis

Nadal diu que els pobles petits necessiten més recursos

Es compromet a fer la variant de Sant Pere Pescador

El cap de llista del PSC Joaquim Nadal va voler accentuar ahir la força municipalista del partit tres dies abans de les eleccions catalanes. Per això es va reunir amb alcaldes i regidors socialistes de l'Alt i el Baix Empordà a la Tallada, on va explicar els compromisos programàtics del partit. A més, va destacar l'avenç que s'ha fet en l'últim govern pel que fa a la col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments, que Nadal va definir com “un esforç molt important” amb l'augment de recursos del pla únic d'obres i serveis o el Fons de Cooperació Local. El cap de llista creu, però, que això no és suficient davant la davallada d'ingressos que els ajuntaments han tingut per obres, i que sobretot als pobles petits “els calen més diners per tirar endavant”. Per això es va comprometre a augmentar i millorar els traspassos de diners “incondicionats” cap als ajuntaments, perquè “els pobles petits necessiten tota l'ajuda possible”, va dir.

Per proximitat, Nadal també va parlar del Ter –“ara és el moment de començar la devolució d'aigua del riu”– i de la millora de la C-31, on va lamentar que CiU ara s'hi oposi i en canvi mentre es construïa hi estiguessin d'acord. Arran d'aquesta obra, Nadal es va comprometre també a fer la variant de Sant Pere Pescador i millorar les dues carreteres de Torroella de Montgrí cap a Verges i cap a la Pera, i va explicar que tots aquests projectes ja estan en tràmit i es podran fer la propera legislatura. Finalment, Nadal va assegurar que amb l'aturada del creixement demogràfic no caldrà fer tantes places escolars noves i es podran eliminar més barracons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.