Política

Trias aspira a superar el resultat de Mas a Barcelona

Descarta un ‘efecte rebot' en la contesa municipal

Diu que ara el seu objectiu és obtenir majoria absoluta

El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, va sortir ahir al pas dels missatges que ha començat a fer circular el PSC per sustentar les opcions de Jordi Hereu d'aconseguir, contra tot pronòstic, una altra victòria dels socialistes a la capital catalana en les eleccions municipals. Les tesis suposadament favorables a l'actual batlle són que els comicis locals es mouen per dinàmiques diferents als autonòmics i que, a més, es pot produir un efecte rebot entre molts barcelonins que no volen que la Generalitat i l'Ajuntament estiguin governats pel mateix partit. Trias, per contra, va argumentar que aquests principis, que han mostrat la seva validesa en anteriors convocatòries, no tenen en compte que a Barcelona “hi ha una onada importantíssima de canvi” que es nodreix tant dels errors comesos pel govern d'Hereu com de la “desafecció” ciutadana que té el PSC.

El cap de files de la federació va considerar que l'aclaparadora victòria d'Artur Mas en els comicis al Parlament ha creat un corrent de complicitats envers la seva candidatura a l'alcaldia, en bona part propiciada pel suport explícit que li han mostrat en la recent campanya tant el virtual nou president de la Generalitat com el líder d'UDC, Josep Duran. A partir d'aquesta posició de fortalesa, Trias va assenyalar que es veu capacitat per alterar la història i incrementar, en la contesa de maig, els 256.771 vots que CiU va recollir diumenge a Barcelona. Trias, fins i tot, va manifestar que el seu objectiu inicial és aconseguir 21 regidors en el pròxim mandat municipal, és a dir, la majoria absoluta del consistori. Amb tot, va admetre que aquest propòsit és “agosarat” i va apuntar que es donaria per satisfet amb què es complissin els sondejos interns de la federació, que li auguren una representació d'entre 17 i 18 regidors. Suficients, segons ell, per governar en minoria i sense aliats estables.

LA FRASE

Tenim una situació nova, que és el desgast d'Hereu i la desafecció ciutadana envers el PSC
Xavier Trias
president del grup municipal de ciu a l'ajuntament de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona