Política

La derrota del 28-N fa renéixer el debat sobre la catalanitat del PSC

Raimon Obiols i Laia Bonet defensen la necessitat de definir la imatge dels socialistes catalans

Hereu avisa que la confrontació entre les “dues ànimes” perjudicarà el partit

El debat intern que ha començat a viure el PSC després de la derrota d'aquest 28-N s'està fent evident cada cop més, sobretot després de la renúncia de Montilla a liderar el partit. Tot i que les persones més importants del sector catalanista mantenen el silenci (Montserrat Tura, Antoni Castells, Marina Geli i Ernest Maragall), aquest dimecres han parlat sobre la qüestió Raimon Obiols, Laia Bonet i Jordi Hereu.

Així, Obiols, un dels integrants de Nou Cicle - corrent catalanista del partit-, ha culpat dels mals resultats les dissensions internes del tripartit ha reclamat “un nou començament” per al socialisme català a partir del congrés del a pròxima tardor. Obiols considera que el sector catalanista ha de participar activament en el procés de reflexió, que considera ha de ser “de fons, serena i valenta”. Per Obiols per sortir del desastre electoral, cal reforçar l'ambició de “centralitat i de representació genuïna de la pluralitat social de Catalunya”.

Per la seva banda, la secretària del govern de la Generalitat i membre de la comissió executiva del PSC, Laia Bonet, ha considerat en una entrevista a COMRàdio que el partit, més enllà de la reflexió, ha de decidir si ofereix una imatge de partit catalanista o no. Sobre la possibilitat de tenir un grup propi a Madrid, Bonet considera que cal reflexionar sobre els motius que porten “sistemàticament” a que hi hagi aquest debat. A més, ha rebutjat que en el si del PSC hi hagi “dues ànimes”, en referència a les corrents més catalanista i més espanyolista dels socialistes.

En aquest mateix sentit s'ha expressat l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que també ha confirmat que repetirà com a candidat a les eleccions municipals. Per Hereu, no existeixen dues ànimes: “Les dues ànimes que son una, han de projectar-se i no es poden confrontar una amb l'altra”, ha assegurat. Hereu considera que el PSC sortiria perjudicat d'un congrés “una ànima guanyés una altra”.

A més, s'ha mostrat convençut de que el PSC recuperarà el seu pes a Catalunya si torna a la “centralitat política”, ja que, “en alguns aspectes ens hem desenfocat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA