Política

Castells: “Treballaré per redreçar el PSC des de dins”

L'encara conseller d'Economia veu el partit com un “vaixell que s'està enfonsant” i per això reitera la importància de tenir grup propi a Madrid i de reincorporar militants i simpatitzants que “s'han quedat pel camí”

Rebutja parlar de noms per rellevar Montilla i reivindica una formació majoritària a Catalunya amb ”independència i autonomia” del PSOE

El conseller d'Economia en funcions i membre del comitè federal del PSC, Antoni Castells, ha parlat per primer cop després de la derrota electoral de diumenge. I ho ha fet per assegurar que el seu principal objectiu a partir d'ara és “redreçar” el partit socialista català des de dins i amb l'ajuda de molts dels “companys” de la formació que pensen com ell. “Treballaré -ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio- perquè el PSC sigui capaç de respondre al llegat que va rebre d'aquells que van formar el partit, com Joan Raventós”, és a dir, lluitar perquè el partit torni a ser “el pal de paller de la política a Catalunya”. I és que per Castells, els resultats del 28-N evidencien un PSC que “s'està enfonsant” i que cal “redreçar” per evitar que es converteixi en un partit “marginal”. Un partit que vol que es converteixi en “majoritari” i que sigui “autònom del PSOE”, que actuï amb independència i autonomia, que quan negociï amb el govern de l'Estat ho faci per “obtenir el millor acord per a Catalunya i que no cedeixi amb el fonamental”.

Per Castells, l'important a patir “d'ara” -segons ell no cal esperar a la celebració del congrés del partit de la tardor- és començar a replantejar-se el projecte del partit amb gent del PSC, però també amb gent de fora. “Cal incorporar part de la societat catalana”, que segons ell, sembla que han deixat d'identificar-se amb la formació. “El que hem de fer és redreçar-lo, reconstruir el PSC, però comptant no només amb la gent del PSC”.

Preguntat per qui ha de ser la persona que porti el timó de la nau que, segons Castells, “s'està enfonsant“, el conseller d'Economia ha rebutjat “fer safareig i ha assegurat que per ell l'important és definir el projecte de partit i recuperar-se de la “sotragada” no pas “barallar-se per qui ha de tripular la nau”. I ha insistit: “El meu lloc concret no té la més mínima importància”. Per Castells ha de ser un conjunt de persones els qui encarnin el redreçament del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona