Política

política

Pugna en el PSC de Sant Vicenç per l'elecció del cap de llista

L'executiva local proposa el primer secretari, Òscar Fernández, mentre que l'actual portaveu a l'Ajuntament, Lluís Bisbal, anuncia que també hi aspirarà

Aquest projecte evidencia la divisió en el si del partit

Confrontació dins del PSC de Sant Vicenç de Montalt. Els últims esdeveniments han posat de manifest les diferències entre l'executiva local –liderada pel primer secretari, Òscar Fernández– i el grup municipal de l'Ajuntament –amb l'exalcalde Lluís Bisbal al capdavant –, que forma part del govern local juntament amb CiU i AxSV.

Això s'ha traduït en la tria del cap de llista socialista per les properes eleccions municipals, en la qual hi ha dues propostes. Per una banda, hi figura Fernández, triat per l'executiva local, i, per l'altra, hi ha Bisbal, que assegura que té la confiança per poder ser reelegit candidat. El cap de llista es decidirà en l'assemblea que el partit ha de fer a final de gener.

Can Boada

Un dels últims esdeveniments que han evidenciat aquesta lluita interna ha estat el cas de la construcció d'un supermercat i una nova zona esportiva als terrenys de Can Boada, al peu de l'N-II.

Segons Òscar Fernández, l'executiva socialista local va aprovar per un estret marge donar suport al projecte sempre que s'hi inclogués la celebració d'una consulta popular entre els veïns de Sant Vicenç per si acceptaven o no la construcció dels nous equipaments.

Aquesta condició l'havia de fer explícita el grup municipal socialista en l'últim ple municipal, celebrat dijous passat, però no va ser així. “És una gran decepció perquè s'ha desobeït un mandat de partit”, exclama el primer secretari, que no amaga que aquesta “rebel·lió” pot “portar conseqüències”. “Encara no sabem què farem, però aquest fet pot comportar des de l'obertura d'un expedient fins a l'expulsió del partit”, comenta Fernández, que reitera que la prioritat del PSC “és la celebració d'una consulta popular sobre Can Boada”.

Per la seva banda, Bisbal s'empara en el pacte de govern en afirmar que “sempre s'havia dit que la consulta es faria si s'esqueia, i des del grup municipal es considera que no és necessària perquè el projecte compleix tots els requisits preceptius”.

LA FRASE

El grup municipal ha desobeït un mandat del partit, i aquest fet pot portar conseqüències
Òscar Fernández
primer secretari del psc de sant vicenç de montalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona