Política

Santa Susanna

Sanejar els comptes públics i fer el centre cívic, les prioritats

El grup de participació ciutadana Fòrum Santa Susanna reuneix per primera vegada en una taula totes les opcions polítiques, menys ERC, en les eleccions i obté una gran resposta de públic

Màxim quòrum entre les forces polítiques de Santa Susanna a l'hora de fixar les prioritats pel mandat que començarà el 23 de maig. Conèixer l'estat dels comptes públics i establir mesures per reconduir el greu estat de les finances i, alhora, vetllar perquè es pugui tirar endavant el reivindicat centre cívic van ser les promeses electorals més repetides en l'acte organitzat pel Fòrum Santa Susanna en un local social ple de gom a gom. L'entitat organitzadora, sorgida de la inquietud i la voluntat de treball pel poble, va convidar els polítics, amb un debat molt limitat, a explicar els seus programes en matèria de gestió econòmica, urbanisme, i societat i cultura.

El controvertit Joan Campolier, que torna a encapçalar la llista de CiU, va posar èmfasi a aplicar un pla de sanejament que garanteixi la viabilitat d'un consistori que arrossega un deute conegut de 17 milions. Campolier, però, va apel·lar a la col·laboració i a la capacitat del municipi per sortir de la situació, “perquè el model de Santa Susanna continua sent un referent”. Isidre Jiménez (PSC) va reivindicar l'execució d'una auditoria que “aclareixi” on està “de debò” l'Ajuntament i va assegurar que calia una revisió a fons del pla urbanístic. Immaculada Orts (PP) va convidar el sector privat a col·laborar amb l'administració per aprofitar les sinergies i ajudar el comerç urbà i la ciutadania, i Francesc Sánchez (ICV-EUiA) va posar l'accent, entre altres coses, al rebuig a més centres comercials, la millora de la mobilitat i l'aposta per la façana marítima.

Tots, en ser preguntats per l'entitat si mantindrien l'impuls a la participació ciutadana sorgida al poble, van respondre amb un rotund sí i es van comprometre a tenir presents les propostes que sorgissin del grup de ciutadans que volguessin prendre part activament en el futur de Santa Susanna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

S’obre el ball de cadires a la UE

barcelona
guerra a europa

La cimera sobre la pau a Ucraïna acaba sense unanimitat

barcelona
estat espanyol

Marxa contra la corona a Madrid al crit de “Felip VI, amb deu anys n’hi ha prou”

barcelona
amnistia

La cúpula fiscal es reuneix dimarts per decidir sobre l’amnistia

barcelona
Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona