Política

canet de mar

ERC diu que és l'única força que obté una “victòria moral”

CiU, tot i ser el partit més votat, va experimentar una important davallada i té els mateixos regidors que els republicans i que Unió de Canetencs, que també es veu legitimat per decidir el futur govern

La candidata d'ERC a Canet de Mar, Blanca Arbell, té clar que l'única força que ha obtingut una “victòria moral” és la seva. Quan a la major part dels municipis els republicans han tingut els pitjors resultats de la seva història, a Canet de Mar passa justament el contrari i ERC duplica el nombre de regidors i obté 233 vots més. Aquesta victòria i el fet que CiU hagi experimentat una important davallada, amb 1.046 vots menys, que li han restat tres regidors, legitimen encara més els republicans, segons Arbell.

Tot i això, la candidata, que ja va mantenir un primer contacte amb CiU dilluns, es manté a l'expectativa i assenyalava que tot està molt obert pel que fa a possibles pactes. “Entraré a governar si confio en la gent que està amb mi i, si no, no tenim cap problema per anar a l'oposició”, manifestava.

Qui també s'ha reunit ja amb el cap de llista de CiU, Jesús Marín, és la gent d'Unió Municipal de Canetencs, que també va obtenir diumenge quatre regidors. La seva candidata, Cati Forcano, manté que té el mateix dret que CiU o ERC de formar govern, ja que tots tenen quatre regidors. Tot i aconseguir un representant més al consistori, van tenir 77 vots menys que el 2007.

El que està clar és que CiU pot buscar l'aliança amb ERC o amb UMdC, tot i que la direcció comarcal no ho aprova del tot després de les desavinences de cada quatre anys per formar una candidatura unitària. Ahir, però, el candidat de CiU, Jesús Marín, insistia que, tot i les diferències, està obert a parlar amb tothom i no es tanca, per tant, a un possible pacte. Marín confia a fer l'última reunió divendres a la nit per estudiar possibles pactes.

LA FRASE

Entrarem al govern si confio en la gent que està amb mi i, si no, no tenim cap problema per anar a l'oposició
Blanca Arbell
candidata d'ERC

Pactes possibles amb el PSC, UMDC i el PP

El pacte de CiU amb ERC o amb la gent d'Unió de Canetencs donaria una àmplia majoria però no absoluta. En canvi, si que sumarien prou regidors CiU, UMDC i els dos regidors que té el PP, que torna a entrar al consistori com van fer el 2003 i que amb 637 vots només els hi van faltar 2 per obtenir el tercer representant. Un altre possible pacte seria que Unió de Canetencs s'aliés amb el PSC, que diumenge només va aconseguir tres regidors i amb el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona