Política

opinió

Comiat de l'alcaldia de Reus

Com a conseqüència de les eleccions del 22 de maig, avui acaba una etapa important en la meva vida, després dels 12 anys que he tingut l'honor de servir com a alcalde de Reus. Una etapa que clouré amb una declaració a la Biblioteca Pere Anguera, que aviat obrirà al públic. Un equipament que té una gran importància simbòlica per a mi, com a alcalde, i també com a ciutadà de Reus.

Però aquest escrit no té vocació personalista, perquè la política és una activitat col·lectiva per naturalesa. En aquest sentit, avui també acaba un període de 32 anys de governs de progrés a Reus, des del restabliment de la democràcia municipal. Ara hi haurà una alternança política, totalment legítima, que és fruit d'allò que els ciutadans i ciutadanes han determinat lliurement a les urnes.

Moltes vegades hem narrat i rememorat el procés d'aquestes tres dècades i escaig. Hem tingut altres oportunitats per descriure com era aquell Reus de 1979 i com és el que tenim avui dia. Penso, sincerament, que és molt evident l'avenç que hem experimentat. En aquests anys, Reus ha millorat en tots els aspectes. La ciutat ha crescut i s'ha expandit, i ho ha fet d'una manera equilibrada des dels punts de vista social, econòmic i urbanístic. Reus és avui una ciutat gran, reconeguda i admirada per la seva vitalitat i creativitat.

També som una ciutat observada amb respecte i consideració per la capacitat que té la seva administració municipal. Puc donar fe que altres ajuntaments i les entitats municipalistes ens consideren un veritable referent. Per això ens visiten i ens conviden molt sovint a explicar la nostra experiència local.

Però ara no es tracta de fer un balanç exhaustiu ni de fer un enaltiment de les fites assolides, perquè cadascú té les seves pròpies conclusions. A més a més, és evident que a Reus encara falten moltes coses per fer i per millorar. Estem passant una crisi que afecta directament moltes persones i famílies. La seva superació és la més important de totes les prioritats, i tots estem obligats a contribuir a sortir-ne en les millors condicions.

En aquest període hem construït ciutat, hem ampliat serveis, hem obert nous espais cívics i socials. Ara és hora de preservar tot allò que és aprofitable d'aquest llegat perquè la ciutat segueixi avançant cap al futur. Per això, m'he posat a disposició del nou alcalde de Reus i el seu govern en tot allò que puguin necessitar de la meva persona.

Gràcies a tothom pel respecte i les deferències que he rebut. Ha estat un enorme privilegi treballar per Reus i comptar amb el vostre suport i el vostre reconeixement. M'acomiado amb emoció, sabedor que seguirem coincidint en la feina inacabada de seguir construint un Reus millor. Fins sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL