Política

mataró

ICV no vol que es perdin els diners de les rondes

Reclama un altre projecte perquè es millori la mobilitat a l'entorn de Mataró

El diputat d'ICV-EUiA Salvador Milà tem que ara que la Generalitat ha anunciat que no farà ni la ronda del Baix Maresme ni la de Mataró es perdin els diners i que el govern de CiU derivi aquesta inversió a una altra obra fora de la comarca. Per aquest motiu el diputat mataroní ha presentat una esmena al pressupost perquè s'habiliti una partida per a la redacció, tramitació i execució d'un projecte alternatiu que serveixi per millorar la mobilitat i l'accessibilitat a l'entorn de la capital del Maresme. Una actuació que hauria de preveure, segons Milà, la millora de la connectivitat de l'autopista C-32 amb la C-60 i l'antiga carretera d'Argentona, la descongestió dels accessos a la ciutat i la millora de l'accessibilitat als sectors del barri de Cerdanyola i de Sant Miquel del Cros. “Volem que els tècnics ens facin una proposta i que aportin solucions”, va afegir-hi el diputat, que considera que en aquesta proposta és imprescindible sumar-hi els suports dels ajuntaments afectats, com ara els de Mataró, Argentona i Cabrera de Mar, però també el de la plataforma Preservem el Maresme, perquè tingui èxit.

Pel que fa a la ronda del Baix Maresme, la coalició també vol que es redefineixi de dalt a baix per evitar que es construeixi “una autovia paral·lela a l'autopista”. En aquest sentit, ha presentat una proposta de resolució que insta el govern a redactar en el termini de sis mesos un pla director urbanístic de les infraestructures de transport a la comarca.

El grup parlamentari també ha fet esmenes al pressupost perquè es compleixin els compromisos amb l'escola Marta Mata de Mataró i es comencin les obres de l'edifici, i perquè la Generalitat contribueixi a salvar el casal catalogat de Can Puig i Cadafalch d'Argentona, que està en molt mal estat de conservació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.