Política

Alt Empordà

El Senat rebutja una moció pels danys dels focs de l'estiu

La moció de CiU va ser rebutjada ahir al Senat amb els vots en contra del PP

La comissió de Medi Ambient del Senat va rebutjar ahir una moció de CiU que instava el govern espanyol a aplicar mesures urgents a favor dels damnificats pels incendis de l'Alt Empordà, a la Jonquera i Portbou. La moció va ser presentada per Pere Maluquer (CiU), que va ser l'únic senador català que va donar suport a la moció, ja que l'Entesa no es va personar a la comissió. Maluquer va lamentar “l'actitud de despreocupació del PP –que va tombar la moció amb 16 vots– pel territori i pels seus ciutadans”, i va destacar també que, si bé el PSOE va votar finalment a favor de la moció, “va manifestar en tot moment durant el debat el seu rebuig, perquè la veien massa territorial”.

La iniciativa defensada per Maluquer constava de cinc punts, mitjançant els quals s'instava el govern de l'Estat a destinar ajuts excepcionals als damnificats pels incendis d'aquest estiu passat a l'Alt Empordà. Entre aquestes mesures, es demanava la bonificació de reduccions de l'IBI per a les explotacions agràries i per a les activitats empresarials afectades, situades en les zones damnificades. Un altre punt reclamava la posada en marxa de mesures laborals compensatòries i, en concret, articular una bonificació en el pagament de les quotes a la Seguretat Social de les empreses i treballadors per compte propi afectats, per un període de 12 mesos. Per al sector del turisme, la moció demanava l'adopció d'un programa d'ajuts al sector, gestionat per la Generalitat de Catalunya, que tingués per objecte afavorir una ràpida recuperació de les empreses situades en la zona afectada, així com la imatge turística de l'Alt Empordà i de la Costa Brava en els mitjans de comunicació internacionals. L'últim punt proposava una partida pressupostària extraordinària de 4 milions d'euros, per als pròxims tres anys, per dur a terme treballs de recuperació i restauració forestal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona