Política

La Generalitat valenciana obre expedient per un vídeo amb salutacions feixistes en una escola d'Oriola

La conselleria d'Educació assegura que hi ha “versions contradictòries” i la direcció de l'escola ho considera “un clar muntatge”

Els fets van passar el 2010 abans d'un partit de futbol

  • Els jugadors fent la salutació feixista YOUTUBE.

La conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, María José Català, obrirà un expedient informatiu per esclarir l'origen i els fets sobre un vídeo penjat al YouTube en què, suposadament, es veu uns alumnes d'una escola d'Oriola (Alacant) fent la salutació feixista mentre escolten l'himne espanyol amb la lletra no oficial. Des de l'administració valenciana asseguren que hi ha “versions contradictòries” sobre aquestes imatges mentre que la direcció del centre declara que es tracta d'un “clar muntatge”.

La diputada d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha reclamat aquest dilluns a la consellera d'Educació, María José Català, que ordene “immediatament” una inspecció sobre les salutacions feixistes abans d'un partit de futbol en un col·legi d'Oriola. Els fets van succeir al centre concertat Nuestra Señora del Carmen d'Oriola on, durant un partit de futbol, els jugadors van realitzar la salutació feixista mentre sonava l'himne d'Espanya. “Aquestes imatges estan gravades i corrent com la pólvora per les xarxes socials”, ha denunciat López Barceló a través d'un comunicat, en què ha exigit a Catalá que “es depuren responsabilitats immediatament”.

Segons alguns vídeos penjats al Youtube, els fets van succeir l'any 2010 durant la setmana cultural del centre, mentre la megafonia emetia la versió de l'himne espanyol escrita per José María Pemán.

“Els col·legis, siguen privats o públics, reben o no subvencions, no poden tolerar cap apologia feixista”, denuncia la diputada, que considera aquest tipus de comportaments “perillosíssims” i que “vulneren els valors democràtics que preveu la llei, i per tant és necessària i urgent una inspecció d'educació que confirme els fets, que els investigue i, per descomptat, que acabe amb una depuració de responsabilitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Portaveu de Junts a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona
Estats Units

Dur interrogatori de la defensa de Trump al seu exadvocat, Michael Cohen

Barcelona
Guerra a Gaza

Sud-àfrica insta el Tribunal Internacional de Justícia a evitar l’ofensiva a Rafah

Barcelona
Olot

Polèmica en el ple per no deixar intervenir els veïns del Morrot

Olot
Guerra a Gaza

Tensió al govern israelià per la governança de la Franja després dels combats

Barcelona
judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona