Política

L'alcaldessa de Carlet oculta des de juliol decrets i relacions comptables a Compromís

La coalició anuncia la presentació d'una demanda “per violació de drets fonamentals”

El 27 de juliol el Grup Municipal Compromís Carlet, a través de la seua portaveu, Maria Josep Ortega, va demanar diversos decrets d'alcaldia i relacions comptables que a hores d'ara encara no ha rebut encara que han passat 3 mesos. En la mateixa situació es troben amb les resolucions i documentacions sol·licitades el 30 de setembre.

Segons la llei actualment en vigor, els serveis de la corporació estan obligats a facilitar les resolucions d'alcaldia als seus membres directament. Així mateix, quan es tracta de peticions de documentació o informació, si en el termini de cinc dies no és denegada, els regidors, per silenci positiu, tindran dret a accedir a esta informació automàticament.

La normativa és reiteradament incomplida per l'alcaldessa de Carlet, Maria Angeles Crespo, que ha denegat novament l'accés a les resolucions i altra documentació pendents des de 27 de juliol i 30 de setembre a la portaveu de Compromís Carlet i que s'ha vist obligada a realitzar una compareixença de constància de vulneració de drets fonamentals davant el vicesecretari de l'ajuntament, així com reiterar per tercera vegada les peticions de resolucions i relacions comptables.

Malgrat que els serveis municipals, davant la reclamació personal, havien recollit este matí la major part dels documents pendents i anaven a ser entregats en l'acte, per ordre de l'alcaldessa han quedat en el seu poder, negant l'entrega i manifestant que “ja els arribarien pel conducte oficial”.

Si l'alcaldessa persisteix en esta actitud tan allunyada de la transparència i el bon fer de les persones demòcrates, Ortega ha anunciat que presentaran una demanda “per violació de drets fonamentals a més de la demanda de depuració de les responsabilitats personals en què pot estar incorrent al bloquejar l'accés a la informació als membres de l'oposició.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ