CiU denuncia que Lleida queda marginada en el Pacte Nacional d'Infraestructures i l'aïlla del Camp de Tarragona

La federació nacionalista denuncia que el Pacte Nacional per les Infraestructures ni tant sols esmenti l'autovia Lleida-Montblanc, la Montblanc-Tàrrega-Cervera, o la Tàrrega-Balaguer-Alfarràs. El document tampoc preveu els túnels de la Bonaigua i Comiols, ni els accessos a l'aeroport d'Alguaire, la connexió amb l'Eix transversal, el tercer carril de l'A-2, o la carretera entre les Borges Blanques i la C-12. Pel que fa a l'Eix Pirinenc, tot i que el Govern preveu la millora de la carretera, no esmenta els túnels de Perves-Viu de Llevata i del Cantó.

El diputat de CiU a la Diputació de Lleida, Antoni Balasch, ha assegurat que el Pacte Nacional d'Infraestructures «deixa Lleida totalment aïllada sense connexió bona amb el Port de Tarragona, fonamental per Ponent». Balasch també ha lamentat que es vengui i es promocioni el nou aeroport de Lleida-Alguaire que s'inaugurarà el novembre i en canvi «no hi hagi comunicacions bones i àgils per arribar-hi».

El portaveu de CiU a l'ens provincial, Salvador Bordes, ha destacat el fet que tot i que el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilbert, hagués signat i presentat el document de 13 propostes al Govern, «la Generalitat l'hagi ignorat». Bordes ha dit que CiU de Lleida espera que la Diputació de Tarragona «tampoc signi l'acord del Pacte Nacional de les Infraestructures perquè no deixa ben connectat el Camp de Tarragona amb les comarques d'interior de Catalunya».

CiU ha reiterat que a més, «cal que es faci efectiu el traspàs dels trens regionals que preveu l'Estatut». Convergència i Unió va impulsar fa un any una moció que acabar convertint-se en un grup de treball per preparar la posició unitària de la Diputació de Lleida davant el Pacte Nacional per les Infraestructures. Per això, ara el grup demana al govern provincial que respecti els acords d'aquest grup de treball i el torni a convocar per parlar del rebuig a la majoria de propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona