Política

JOSEP AYUSO

CANDIDAT DEL PSC A SABADELL

“El proper 25 de maig estarem governant de nou Sabadell”

Josep Ayuso confia en la “maduresa” de la ciutadania per mantenir el PSC al capdavant de l'alcaldia tot i la crisi i l'esclat del cas Mercuri

Creu que Sabadell ha de recuperar l'orgull i que les persones són la prioritat

LA CANDIDATURA
“La llista representa la totalitat del partit socialista a Sabadell, que té un únic projecte”
HERÈNCIA
“No podem negar que venim d'on venim, però ara hi ha hagut un canvi de lideratge”
RESULTATS
“Es notarà tot plegat, no només el cas Mercuri, sinó també el desgast dels partits”

El PSC governa Sabadell des de l'any 1999. L'esclat del cas Mercuri posa ara en entredit la continuïtat d'una projecte que fins fa dos anys estava encapçalat per Manuel Bustos. Josep Ayuso ha estat l'escollit pel PSC per tirar endavant l'actual proposta socialista i mantenir l'alcaldia.

Quin balanç fa del mandat?
Ha estat, en general, complicat. L'element principal ha estat la crisi econòmica en què ens hem vist implicats administracions i ciutadania. També hi ha hagut incidències dins del mandat a la ciutat, el cas Mercuri, i un procés intern del PSC de renovació i de canvi que va començar fa just un any amb les primàries. De tota manera, en el seu moment ja van donar un resultat i a partir d'aquell moment ens vam posar a treballar per ser on som ara i on serem el 25 de maig, que és governant de nou Sabadell.
Com s'ha notat la crisi?
Amb dues dades objectives: 2.300 famílies usuàries del Rebost Solidari i 18.000 persones a l'atur. Això és el que més ens preocupa i el que més ens ocupa i ens ha d'ocupar en els pròxims mesos. Hem de posar les mesures necessàries perquè, com a objectiu final, no hi hagi cap família al rebost ni a l'atur.
I com ha incidit el cas Mercuri?
S'ha notat en la ciutadania i en el consistori. De totes maneres, on és i on ha de ser el protagonisme a dia d'avui no és aquí, ha de ser en els tribunals, que són els que han de prendre la decisió sobre què és veritablement Mercuri i sobre quines han de ser les conseqüències.
Com valora la primera sentència?
Tal com ja va dir el PSC el mateix dia que es va conèixer la sentència, respectem la resolució judicial, igual com respectem les decisions que prenguin ara les persones afectades.
Es notarà en les eleccions?
Es notarà tot plegat, no només el cas Mercuri, sinó també les conseqüències de la crisi econòmica, el desgast dels grans partits polítics, la irrupció general de grups alternatius i polítiques més populistes. A Sabadell estic convençut que la ciutadania és prou madura políticament per valorar quina és la millor opció per a Sabadell.
La llista del PSC representa totes les sensibilitats?
Representa la totalitat del PSC de Sabadell, que té un únic projecte. A partir d'aquí, el procés de primàries va ser un procés de democràcia que va donar uns resultats i un candidat. El candidat és el del PSC i tots hem d'anar treballant en la mateixa direcció.
L'oposició el considera l'hereu de Manuel Bustos.
Sóc al govern de Sabadell des del 2003 i he compartit projecte polític amb Manuel Bustos i molts altres companys durant anys. No podem negar que venim d'on venim però ara hi ha hagut un canvi, una variació de lideratge, el de la candidatura l'ostento jo . Venim d'on venim però hem d'obrir un nou camí. Hem de començar a escriure una nova pàgina de Sabadell.
Què és el que proposen?
Necessitem recuperar l'orgull de ser de Sabadell i s'aconsegueix amb un projecte de ciutat.
En què consisteix?
Partim d'un principi bàsic: les persones són la prioritat. A partir d'aquí hem de veure com podem articular la relació mútua entre la societat civil i l'Ajuntament per poder generar ocupació, oportunitats i orgull de ciutat. Hem de pensar en un nou pla general urbanístic que generi oportunitats.
Quins resultats electorals esperen?
Aspirem a governar amb majoria perquè és l'única manera de desenvolupar al 100% el projecte que tenim per a Sabadell.
Estan oberts a pactes?
Sens dubte. Si s'ha d'arribar a un pacte o sense ser necessari perquè tinguem majoria, els partits que posin la ciutat davant d'interessos partidistes, es poden incorporar al projecte.

Advocat, pare i polític sabadellenc

Josep Ayuso, de 47 anys, és casat i té dos fills. Nascut al barri de Merinals al si d'una família treballadora, Ayuso va estudiar dret a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha exercit com a advocat durant 15 anys amb despatx propi. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Sabadell des de l'any 2003 ocupant diferents regidories com la d'Esports, que ha fet que sigui una persona molt coneguda en aquest àmbit. L'amistat i la coherència són per ell valors indiscutibles.

Sayra Pingo



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Swinney, més a prop de liderar l’SNP escocès

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS