Política

El ple de Tortosa aprovarà un pla financer 2015/2016

La llei d'estabilitat pressupostària força l'Ajuntament a fer un pla per l'increment de la despesa en dues societats municipals

La ciutadania podrà adreçar-se al ple a partir de dilluns

El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà dilluns un pla econòmic i financer per al període 2015/2016. Ho farà forçat per la llei d'estabilitat pressupostària, que impedeix incrementar més d'un 2% de la despesa municipal d'un exercici per l'altre. En el cas de l'Ajuntament, la norma estatal es compleix, però hi ha dues societats municipals que no l'han respectat: Gumtsa (la societat de gestió urbanística) i Gessat (la societat titular de l'hospital de la Santa Creu de Jesús). “En el cas de Gumtsa, l'increment es deu a la venda de tres pisos i, pel que fa a l'hospital, s'ha incrementat el servei assistencial, per tant, hi ha més despesa”, va explicar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que considera “absurd” limitar l'activitat assistencial d'un centre sociosanitari.

En el cas de l'hospital de la Santa Creu de Jesús, la despesa s'ha sobrepassat en 400.000 euros, d'un pressupost de 20 milions d'euros. “Haurem de dir als pacients de diàlisi que a partir d'un determinat moment no els podrem atendre perquè, si no, incomplim la norma de la despesa? No ho farem, aquest alcalde continuarà incomplint una norma absurda”, va sentenciar Bel.

El pla econòmic i financer serà un dels punts de l'ordre del dia del ple ordinari de l'Ajuntament, en què per primera vegada els ciutadans es podran adreçar mitja hora abans de la sessió als regidors i tindran un temps limitat per intervenir en el ple de dos minuts. Es tracta d'una mesura inclosa en el reglament de participació ciutadana, que es va aprovar abans de les eleccions municipals i que ja està en vigor. Durant les pròximes setmanes tindran lloc els nomenaments per constituir el consell de ciutat, un òrgan previst en el reglament de participació.

LA FRASE

És absurd limitar l'activitat d'un centre sociosanitari que té garantits els ingressos
Ferran Bel
ALCALDE DE TORTOSA

LA XIFRA

0,4
milions
s'ha sobrepassat la despesa a l'hospital de la Santa Creu de Jesús, i per això ara cal un pla financer.

Menjador infantil a l'agost

Els grups municipals de Movem Tortosa (ICV) i el PSC han presentat una moció per reclamar l'obertura del menjador infantil durant tot l'estiu per als xiquets que no tenen garantit aquest àpat. Durant el juliol un total de 146 infants utilitzen aquest servei, que està inclòs en el casal d'estiu i que s'ofereix a les escoles Ferreries i La Mercè, gràcies a l'aportació econòmica de l'Obra Social La Caixa, d'entitats sense ànim de lucre i d'una trentena de voluntaris. “L'Ajuntament no pot dir que el servei se suspèn a l'agost perquè el casal no és viable, que habilite la corresponent partida pressupostària i ofereixi el servei fins a l'inici del curs escolar”, va manifestar el portaveu del grup municipal del PSC, Enric Roig. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa va assenyalar que estan estudiant l'ampliació del casal d'estiu a l'agost.

També el PSC defensarà una moció per demanar la constitució d'una taula de partits i agents socials que impulse el pla estratègic de les Terres de l'Ebre. Per la seua banda, Movem proposarà al ple que es redueixi la zona blava d'aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres