Política

la crònica

“A l'edat de segar”

Una música animada, com la dels avions, rebia els assistents a la presentació de Demòcrates de Catalunya. Al costat de l'escenari lluïa una gran estelada. A les primeres files, representants del sobiranisme polític i civil feien costat al nou partit, aleshores amb el nom encara per descobrir (el logo és una d blava amb una estrella). Hi havia Josep Rull (CDC), Alfred Bosch (ERC), Muriel Casals (Òmnium), Gabriel Rufián (ANC i Súmate), Josep Maria Vila d'Abadal (AMI), els consellers Irene Rigau i Andreu Mas-Colell i el presidenciable pel Barça Agustí Benedito, entre d'altres. Uns vídeos amb històrics d'Unió i el lema “Decidits” va donar pas a intervencions breus dels crítics, a l'escenari, en una demostració de força més.

Un moment altament simbòlic el van protagonitzar Raimon Carrasco –fill de Carrasco i Formiguera, fundador d'Unió–, i un militant jove, Daniel Miró. Carrasco va explicar per què no hi havia dubte que el seu pare era independentista. “Ens sentim hereus d'aquesta tradició, treballarem per retornar la dignitat a aquest partit, bé, que ja serà un altre”, va dir el jove, amb un simpàtic lapsus que va despertar algunes rialles. El públic també va riure quan De Gispert va dir que la part bona d'aquests “40 dies durs” era que s'havia aprimat cinc quilos. Va acabar citant la dirigent històrica Amèlia Codorniu, que instava als “joves a l'edat de segar” que seguessin cadenes. De Gispert, exultant, els va demanar que fossin “inconformistes”. L'acte es va tancar amb els Segadors, i l'històric Agustí Bassols, exconseller de Justícia, afegint-se a entonar-lo a l'escenari. Quan tot era acabat, uns joves, amb les seves estelades, van pujar a l'escenari a fer-se fotos. Un d'ells va fer el signe de les quatre barres amb la mà, molt característic del president Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona