Política

Junts pel Sí insta els joves a mobilitzar-se per donar sentit a la lluita dels avis

Junqueras dóna valor a la successió generacional d'ideals i de resistència política

La coalició creu que li falten 150.000 vots per a un “mandat inequívoc”

“Aquella generació que havia perdut l'esperança de protagonitzar cap gran victòria va esforçar-se per permetre que les futures generacions tinguessin l'oportunitat de guanyar. Vosaltres sou aquesta generació.” Oriol Junqueras, candidat número 5 de Junts pel Sí, es va dirigir ahir als joves per llançar-los un missatge polític de càrrega emocional, recordant els sacrificis i la resistència de les generacions que van tirar endavant tot i les dificultats de la Guerra Civil espanyola, el franquisme i la Transició. En un míting a Sant Cugat del Vallès els va instar a agafar el “relleu” per culminar la lluita per la “dignitat” amb la independència. Junts pel Sí s'ha fixat com a objectiu mobilitzar els joves abstencionistes d'entre 18 i 24 anys.

Així ho constata en un document d'anàlisi electoral que ha enviat als seus candidats virtuals, acompanyat d'una enquesta en què obtenen una forquilla de 64-66 escons i, la CUP, 8. La candidatura encapçalada per Raül Romeva calcula que ha d'arribar a 150.000 votants més per ampliar la majoria per obtenir un “mandat inequívoc”. També insta les seves bases a buscar en el seu entorn persones que formin part de quatre bosses d'indecisos que, a banda dels joves, estan situades a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, són dones o votants “decebuts per l'aposta d'ICV pel no”. Considera que només hi podran arribar a partir del “treball personal i individual” dels adherits a la candidatura.

En el míting vallesà, en què també va intervenir Isona Passola (número 76 per Barcelona), Junqueras va assegurar a l'electorat menys experimentat que tindrà la possibilitat de ser la “primera generació jove que viurà en un país independent”, amb el risc que, un cop assolida la “proesa extraordinària”, tindran una vida tan “avorrida”, va bromejar, com la d'un holandès o un suec.

Junts pel Sí, a més, va retirar ahir la imatge de la Via Lliure que havia difós a les xarxes i que va indignar la CUP, que els va acusar d'apropiar-se de la mobilització. Josep Rull, número 12 per Barcelona, va demanar disculpes. “No té sentit que obrim ara una polèmica entre sobiranistes”, va assenyalar. I va reblar, encara: “Tenim massa feina per guanyar la llibertat.”

LA FRASE

Tenim l'oportunitat de guanyar i donar sentit a la lluita d'aquells que ens van precedir
Oriol Junqueras
candidat n. 5 de junts pel sí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona