Política

Mas demana enviar una “gran botifarra” als líders de PSOE, PP i Podem votant Junts pel Sí el 27-S

El president retreu a Sánchez, Rajoy i Iglesias que vinguin a Catalunya per dir als “indígenes” què han de votar

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat votar Junts pel Sí per enviar “una gran botifarra” el proper 27-S als “grans caps” de PSOE, PP i Podem, als quals ha acusat de venir a dir als catalans què han de fer.

En un acte de campanya a Tortosa, el número 4 de la llista sobiranista per Barcelona ha ironitzat sobre les visites aquest cap de setmana dels líders dels partits estatals emulant la manera de parlar que les pel·lícules del gènere western atribueixen als indis. Així, ha afirmat que Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias es dirigeixen als catalans dient: “Venir a reserva catalana. Dir indígenes que convé votar (sic)”.

Mas ha assegurat que els catalans no necessiten que els diguin què han de fer i ha demanat enviar el següent missatge: “Indígenes dir que gran botifarra i victòria de Junt pel Sí, que no els agradarà gens”.

En aquest context, ha retret a Rajoy que demani donar la veu a la Catalunya “silenciada i silenciosa com si fos la Catalunya que representen ells”. El president ho ha contraposat al fet que per als populars “no tingui cap valor” que durant quatre anys consecutius un milió i mig de persones s'hagi manifestat cada Diada, manifestacions “que no ha tingut precedents enlloc”. Segons ell, aquesta Catalunya sí que està silenciada o explicada “del revés a base de mentides i mentides molt grosses” a través d'alguns mitjans de comunicació.

Sobre la proposta de Sánchez de traslladar el Senat a Barcelona, ha afirmat que Catalunya “no necessita el Senat espanyol”sinó “un govern a Catalunya i un Parlament amb les mateixes capacitats de decisió i que pugui administrar els recursos com qualsevol altre país a Europa”.

A Iglesias, li ha rebatut les crítiques sobre la sanitat catalana –ha parlat d'una “sanitat de merda”– recordant que ha estat reconeguda per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha aconseguit un líder de trasplantaments i amb els millors professionals, entre d'altres. “D'això se'n pot dir sanitat de merda?”, s'ha preguntat. Això no obstant, ha reconegut que seria millor si tinguessin els 15.000 milions d'euros que “xucla” l'Estat espanyol. “Que no ens atabalin i que no insultin la nostra intel·ligència”, ha reblat.

El candidat a president de la Generalitat de Junts pel Sí ha subratllat que la setmana que comença és “crucial”. Per això, ha demanat no pensar que està tot fet i “rematar” la feina perquè “l'endemà serà tard”. Mas ha reiterat que cal un resultat “contundent” que es pugui llegir “començant per Madrid i acabant per Brussel·les i Washington”. “No tot acaba el 27-S però tot comença el 27-S”, ha afirmat.

A més, ha emplaçat a votar pel futur de les properes generacions, perquè quan mirin enrere puguin dir que la van encertar i que van portar Catalunya a ser un país normal. I segons Mas, aquest canvi i aquest objectiu passa per Junts pel Sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona