Política

L'ANC replica a Linde que un ‘corralito' és “impossible” perquè el BCE no posaria en risc Caixabank i Banc Sabadell

La Sectorial d'Economistes per la Independència qualifica de “falsa” i “inacceptable” l'afirmació del governador del Banc d'Espanya

L'acusen de representar els interessos del PP acusa el governador de representar els interessos del PP

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha replicat al governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, que un corralito a Catalunya és “impossible” perquè el Banc Central Europeu (BCE) no posaria en risc Caixabank i Banc Sabadell. La Sectorial d'Economistes per la Independència de l'ANC ha assegurat que aquesta afirmació de Linde és “tan falsa com inacceptable”.

En aquest sentit, ha recordat que el Banc d'Espanya ja no té competències supervisores ni de liquiditat dels bancs catalans, funcions que depenen de l'autoritat monetària europea. A més, ha indicat a Linde que les dues entitats catalanes estan sota la supervisió directa del mateix BCE.

D'altra banda, l'ANC ha subratllat que el governador del Banc d'Espanya és un càrrec de confiança del govern espanyol i que representa els interessos del PP. Per la Sectorial d'Economistes per la Independència, Linde és “una nova veu que repeteix les amenaces infundades per intentar condicionar el vot del 27-S”.

L'organització ha insistit que en cas d'independència Catalunya no sortiria de la UE ni del Sistema Monetari. Ha argumentat que si el nou estat s'hagués de quedar fora temporalment durant el procés negociador, el BCE disposa d'un mecanisme directe per signar un acord monetari que garanteix tant el manteniment de l'euro com l'accés al finançament del BCE. La Sectorial ha assenyalat que es tracta d'un mecanisme que el Banc Central ja té formalitzat amb diversos estats europeus.

Per últim, l'Assemblea ha destacat que Linde va reconèixer que la independència de Catalunya suposaria un gran impacte en l'economia espanyola perquè voldria dir desprendre's del 18% del PIB. Segons l'ANC, això obligaria el govern espanyol a negociar perquè sinó el nou Estat català no assumiria el deute que li correspondria de l'Estat i només es quedaria amb un d'equivalent al 30% del PIB, un dels més baixos d'Europa. En canvi, sosté que Espanya es podria veure abocada a un rescat si hagués de fer-se càrrec del 130% respecte el PIB, fet que seria “insostenible financerament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona