Política

Mas: “Sóc el responsable únic, no baixi més”

El president de la Generalitat declara durant una hora i quart sense contestar les preguntes del fiscal

Mas surt del TSJC rebut per les més de 2.500 persones que l'han acompanyat a l'entrada 

“Sóc el responsable únic”. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha sortit a les 11.27 hores del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) després de declarar com a imputat per l'organització del 9-N. Mas s'ha declarat com a únic culpable del procés participatiu i ha assegurat al jutge: “Sóc l'únic responsable, no baixi més”.

Acusat dels delictes de desobediència, malversació, prevaricació i usurpació per haver posat les urnes el nou de novembre, Mas ha argumentat avui que calia “canalitzar un anhel democràtic”. I, de la mateixa manera que van fer la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el president de la Generalitat no ha volgut contestar les preguntes de la fiscalia.

Artur Mas ha explicat que fer la consulta “era la fita fonamental de la legislatura”. I quan el Tribunal Constitucional la prohibeix es va fer “una intensa reflexió”. Aleshores, es va decidir fer un procés participatiu l'execució del qual estava en mans dels voluntaris, tot i que “la prestació de mitjans era de la Generalitat”. “Des d'altres administracions -ha continuat- podien haver suspès el procés i no es va fer res”.

A la seva sortida seguien acompanyant-lo les més de 2.500 persones que l'han rebut a l'entrada. Davant dels aplaudiments i crits “d'Independència”, s'ha parat abans de baixar les escales i ha saludat el seu Govern i els concentrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia