Política

CDC i ERC pacten un front comú amb 2 llistes pel 20-D

Les dues formacions presenten avui un acord programàtic conjunt en el full de ruta, amb llistes separades

Tardà, pels republicans, i Homs, pels convergents, possibles caps de cartell

Junts, però no barrejats. CDC i ERC han tancat un acord per concórrer amb llistes separades a les eleccions del 20-D, però amb un acord programàtic conjunt pel que fa al full de ruta sobiranista. Segons fonts consultades per aquest diari, l'acord, que en principi serà presentat conjuntament avui, és fruit de la constatació que el plebiscit ja es va fer, i guanyar, el 27-S i, per tant, no cal repetir cap fórmula com la de Junts pel Sí. Això no obstant, l'estratègia a seguir ha estat consensuada per les dues formacions i el compromís sobre el full de ruta farà que, a la pràctica, CDC i ERC puguin actuar com un sol bloc independentista a Madrid en els temes que atenyin el procés sobiranista.

A falta de conèixer els detalls concrets, com per exemple si els noms de les candidatures compartiran una denominació paraigua comuna o si faran algun acte de campanya conjunt, aquest diari ha pogut saber que l'objectiu dels republicans seria elaborar una llista amb un clar accent d'esquerres que lideraria el fins ara diputat a Madrid Joan Tardà, amb la voluntat que es visualitzés un tàndem amb el número dos de la llista, que seria Gabriel Rufián, membre de l'associació Súmate, que no es descarta que pugui anar al davant. Amb aquest accent social i urbà Esquerra pretén atraure una part de l'electorat metropolità més reticent fins ara a donar suport a les opcions independentistes, i alhora atraure votants de la CUP, que no té previst concórrer a les eleccions espanyoles.

A falta també de la confirmació definitiva, la llista convergent incorporaria com a cap de cartell l'actual conseller de la Presidència, Francesc Homs. La fórmula del 2x1, és a dir, dues llistes separades amb una part del programa compartida, ja s'havia intentat en les europees del 2014, tot i que la idea no va fructificar, i durant mesos va formar part de les càbales per a les plebiscitàries del 27-S, abans que es concretés l'opció de Junts pel Sí. La majoria de detalls concrets de l'operació 20-D es coneixeran avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles