Política

Els Mossos d'Esquadra responen a falses alarmes a Valls i Barcelona

La Generalitat va acordar ahir que es doblessin els controls antiterroristes a les carreteres catalanes i reforçar la presència policial a les principals ciutats

.


Els Mossos d'Esquadra han hagut d'afrontar aquest dimecres amb diverses falses alarmes, entre elles una a l'Hospital Pius de Valls (Alt Camp) i al carrer Dos de Maig de Barcelona, davant les quals s'ha activat el protocol habitual: acordonar la zona i enviar els tedax per comprovar si hi havia o no explosius.

Una motxilla sospitosa abandonada ha obligat a desplaçar els experts en explosius dels Mossos a l'Hospital Pius de Valls (Alt Camp), encara que la situació ha tornat a la normalitat al comprovar-se que era una falsa alarma, com també ha ocorregut al carrer Dos de Maig, a Barcelona, entre d'altres punts que avui han vist alterada la normalitat.

La Generalitat va acordar ahir que els Mossos d'Esquadra doblessin els controls antiterroristes a les carreteres catalanes i reforçar la presència policial als punts de més afluència ciutadana a les principals ciutats, com Barcelona.

A Madrid, Una falsa alarma motivada per la troballa d'una motxilla sospitosa ha obligat a acordonar aquesta tarda durant una mica més d'una hora els voltants del Ministeri d'Economia a la madrilenya plaça de Cuzco i ha causat desviaments i retencions de trànsit al passeig de la Castellana.

Fonts de la policia Municipal de Madrid han assenyalat que un cotxe patrulla ha avisat a les 15.47 hores de la presència d'una motxilla amb rodes suposadament abandonada als peus d'un senyal de trànsit.

En aquest moment s'ha donat avís a la Policia Nacional i s'ha activat el protocol de seguretat, pel qual han acudit al lloc els guies canins de la policia que no han detectat res anòmal a la motxilla.

Això no obstant, agents del Tedax, especialitzats en desactivació d'explosius, s'han desplaçat fins a la zona, que ha estat acordonada fins a les 17.00 hores, i han certificat que la motxilla no contenia cap artefacte explosiu.

Mentrestant, el propietari de la motxilla, un jove repartidor de propaganda, s'ha personat al lloc i ha explicat que l'havia deixat en aquell lloc mentre treballava.

A més, la Policia Municipal de Madrid ha rebut avui dos avisos més, si bé en els dos casos s'han descartat en comprovar-se que es tractava de falses alarmes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Portaveu de Junts a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona
Estats Units

Dur interrogatori de la defensa de Trump al seu exadvocat, Michael Cohen

Barcelona
Guerra a Gaza

Sud-àfrica insta el Tribunal Internacional de Justícia a evitar l’ofensiva a Rafah

Barcelona
Olot

Polèmica en el ple per no deixar intervenir els veïns del Morrot

Olot
Guerra a Gaza

Tensió al govern israelià per la governança de la Franja després dels combats

Barcelona
judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona