Política

El jove que va agredir Rajoy, internat sis mesos en un centre de menors

La mesura es pot prorrogar fins a sis anys si hi ha condemna

El fiscal li imputa un delicte d'atemptat a l'autoritat amb un supòsit d'“extrema gravetat”

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Pontevedra, en funcions de Guàrdia, ha acordat enviar a un centre de menors el jove de 17 anys que dimecres va agredir el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant un passeig electoral a Pontevedra.

El jutge ha decidit internar preventivament el detingut en règim tancat durant màxim de sis mesos, el màxim que preveu la Llei Orgànica de Responsabilitat Penal del Menor, tenint en compte “les circumstàncies del menor i les altres que concorren en el cas”. El jove serà internat en al centre que la Xunta de Galícia determini durant aquest període, sense perjudici que el Jutjat de Menors de Pontevedra pugui deixar abans sense efecte la mesura o bé acordar la seva pròrroga.

El fiscal en cap de Pontevedra, Juan Carlos Aladro, ha explicat que aquesta era la petició del ministeri públic, i ha apuntat que la mesura és “susceptible de pròrroga” de fins a sis anys en cas de condemna.

Al jove se l'acusa d'un delicte específic d'“atemptat a l'autoritat” en el qual concorre una circumstància d'“extraordinària gravetat, en atenció a la persona contra la qual es produeix l'atemptat” d'acord amb l'article 550.1 i 3 del Codi Penal, ha precisat Aladro.

L'advocat del menor ha declarat que el seu client està penedit i ha assegurat que el noi “no està vinculat a cap partit polític ni organització de cap mena”. També ha assenyalat que el detingut “no és conscient de molt”, ja que està en una bombolla, i ha indicat que els seus pares són “gent honrada, treballadora, gent de bé de Pontevedra” i que estan “molt avergonyits” per una situació que els està “sobrepassant”.

El noi va ser detingut dimecres immediatament després de l'agressió i dijous al matí va passar a disposició de la Secció de Menors de la Fiscalia de Pontevedra.

Durant les onze hores que ha passat en dependències judicials, ha estat sotmès a l'interrogatori del fiscal de menors i a una avaluació per part d'un psicòleg i un treballador social.

Desprès d'escoltar la seva declaració, el fiscal li ha imputat un delicte d'atemptat a l'autoritat, castigat amb penes d'1 a 6 anys de presó, amb un supòsit d'extrema gravetat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia