Política

Rajoy revela que es va reunir amb Mas fora de La Moncloa

Admet que cal un esforç de negociació

No demandarà el noi que el va agredir i rebutja l'ús partidista dels fets

Segons Mariano Rajoy, Artur Mas ha estat el president territorial amb qui més vegades s'ha reunit en trobades “en públic i en privat”, dins i fora de La Moncloa. En una conferència al Tribuna Barcelona, Rajoy va coincidir amb les darreres revelacions de Mas al Parlament assegurant que havien parlat durant “moltes hores”.

L'endemà de l'agressió a Pontevedra, Rajoy va avançar que no demandarà el menor. El candidat del PP també va silenciar qualsevol intent de membres del seu partit de trobar vinculacions polítiques a un fet que considera aïllat.

El líder dels populars va admetre que el pròxim govern espanyol haurà de dialogar amb Catalunya i fer, si cal, un esforç de negociació. Rajoy, tanmateix, no està disposat a moure's ni un mil·límetre. Dialogarà amb el pròxim executiu català sempre que no es qüestioni la “unitat” de l'Estat, la “sobirania” espanyola i la “igualtat dels espanyols”. També va retreure a Mas que, en les reunions que van mantenir, el president de la Generalitat mantingués una posició d'“això o res”. “Així és molt difícil parlar i no és el meu estil”, va subratllar. La principal proposta de Rajoy per resoldre l'encaix català és la reforma del model de finançament i va recordar que el sistema es revisarà l'any vinent.

Abans de marxar cap a Brussel·les a una reunió del Consell Europeu, Rajoy va indicar que no treia conclusions polítiques del cop de puny que va rebre a Pontevedra i va demanar que ningú no ho fes en una entrevista a Telecinco. La candidata per Segòvia del PP, Beatriz Escudero, que havia vinculat els fets al PSOE (“El fet de sentir-me orgullós d'insultar-lo de Sánchez porta al fet de sentir-me orgullós de pegar-li”, va piular dimecres a la nit), va demanar disculpes.

Els amics del jove de 17 anys, que va ingressar ahir a un centre de menors, també es van desmarcar dels fets. Després que es fes pública una conversa per WhatsApp en què el grup instava l'agressor a exercir actes de violència sobre Rajoy, tots ells van voler aclarir que ho feien com una broma i que no esperaven que el jove, que els havia anunciat que es trobaria amb el president espanyol, ho fes realment. L'agressor és membre de la penya d'aficionats del Pontevedra Mocidade Granate. El seu president, un altre menor d'edat, va expressar a l'agència Europa Press una “enèrgica condemna” dels fets, tal com ja havien fet tots els partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona