Política

Mas accepta dialogar però sense l'“atròfia del lideratge polític” de Rajoy

El president de la Generalitat en funcions creu que amb Rajoy no és possible canalitzar els reptes de Catalunya

El líder de CDC demana votar amb “dignitat” el 20-D

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha manifestat aquest divendres la seva disposició a dialogar amb l'Estat, però sense Mariano Rajoy, però sense l'“atròfia de lideratge polític” que, segons ell, pateix el president del governespanyol, Mariano Rajoy. Mas ha respost així a l'apel·lació al diàleg que el candidat del PP a la reelecció va fer en el penúltim dia de campanya.

“Diàleg? És clar que sí, però diàleg i posar-les piles, diàleg i lideratge, diàleg i enfrontar-se als problemes, no anar posant els problemes en una taula i anar-los deixant en les carpetes de sota per veure si el temps els podreix”, ha replicat durant una roda de premsa a Barcelona en l'últim dia de campanya electoral.

Mas ha acusat Rajoy de patir una “atròfia de lideratge polític espectacular” amb la qual creu que no és possible canalitzar els “grans reptes” de Catalunya. “Hi ha d'haver un canvi radical en el govern espanyol perquè deixi de fer-se el desentès”, ha apuntat.

El president català ha afirmat que és “rotundament fals” que només hagi plantejat al president espanyol el pacte fiscal i el referèndum o res, tal i com va apuntar Rajoy. En aquest sentit, li ha recordat les diferents trobades que han mantingut on ell li ha reclamat per exemple els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut o els 23 punts que va entregar-li l'estiu del 2014.

En qualsevol cas, ha insistit que està que està disposat a parlar “fins i tot en les pitjors circumstàncies” –ha recordat que ha estat objecte d'una querella pel 9N- però ha subratllat a Rajoy que cal “diàleg i lideratge, no diàleg i amagar el cap sota l'ala”.

Votar amb “dignitat”

El president de la Generalitat en funcions ha demanat aquest divendres votar amb “dignitat” el 20-D. Segons ell, això és fer-ho per Democràcia i Llibertat (DL), perquè és aquella gent “perseguida per l'Estat, que ha estat objecte de querelles criminals, que ha sortit de la seva comoditat, que ha passat per sobre de les sigles, que ha impulsat les grans candidatures i que ha fet la unitat un valor a preservar en el futur”.

En l'última roda de premsa de campanya davant les quatre columnes de Puig i Cadafalch, el candidat, Francesc Homs, també ha reclamat el vot per a DL perquè és de les poques formacions que només es deu als catalans i al que decideixin les seves institucions.

Mas evita comentar la situació amb la CUP per no facilitar excuses

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha evitat aquest divendres comentar la situació amb la CUP perquè no vol, ha dit, que cap declaració seva “pugui servir com a excusa a ningú per enterbolir la part final de la negociació”. Al seu parer, aquest és un assumpte “tan delicat” que prefereix no dir res després de dos mesos i mig, i més enmig d'una campanya electoral.

“La meva millor contribució és no dir res, deixar que això acabi, que tots els que han estat negociant acabin de fer la seva feina i tothom prengui les decisions que cregui oportunes”, ha declarat en ser preguntat pels quatre escenaris que votarà la CUP en la seva Assemblea Nacional i el comunicat crític d'Endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Julian Assange, en llibertat sota fiança després d’haver arribat a un acord amb els EUA

barcelona
Estat francès

Bondy, perifèria parisenca mestissa

Bondy (França)
Cristina Ribas
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sant Gregori (ERC)

“Allarguem la mà a l’equip de govern per donar vida al poble”

Sant Gregori
Nerea García Guerrero
Cap de l’oposició a Badia del Vallès (Totes fem Badia)

“Les polítiques del PSC a Badia són molt continuistes”

Badia del Vallès
POLÍTICA

Denúncia de Junts per compres irregulars a la policia de Pineda

PINEDA DE MAR
Guerra a Europa

La UE aprova el primer lliurament a Ucraïna de fons originats pels actius russos

Barcelona
guerra a gaza

Calculen que uns 21.000 nens estan desapareguts a la Franja

barcelona
Estat espanyol

El jutge del cas Koldo rebutja cedir la investigació a la fiscalia europea

Barcelona
GIRONA

Salellas convoca una junta local de Segurerat pel tiroteig a Font de la Pólvora

GIRONA