Política

Iglesias marca com a línia vermella per a qualsevol pacte un referèndum a Catalunya

El líder de Podem assegura que el seu partit no permetrà un govern del PP “ni per activa ni per passiva, ni amb vots a favor, ni amb l'abstenció”

Pablo Iglesias alerta al PSOE que o s'entén que Espanya “és un país plurinacional i divers o s'està entregant el govern a Mariano Rajoy”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit no permetrà un govern del PP “ni per activa ni per passiva, ni amb vots a favor, ni amb l'abstenció”. I ha subratllat que per a qualsevol pacte amb Podem cal tenir en compte unes línies vermelles a les quals no pensen renunciar: el blindatge constitucional dels drets socials, la prohibició de les portes giratòries, la reforma electoral, la independència judicial i el dret a decidir.

En aquest context, Iglesias ha apel·lat avui a la calma i l'alçada de mires, i ha advertit al PSOE: “O s'entén que Espanya és un país plurinacional i divers o s'està entregant el govern a Mariano Rajoy”. I és que, al seu entendre, la celebració d'un referèndum a Catalunya és imprescindible en aquest moment històric.

Pablo Iglesias s'ha mostrat preocupat davant la possibilitat que els dirigents del PSOE estiguin buscant “una gran coalició” amb el PP, i que no comptin amb Podem per abordar aquesta “nova transició”.

Dit això, ha subratllat que Podem és l'única formació “que està disposada a dialogar amb tots i de tot” per què, segons ha dit, “tenim un mandat de cinc milions de persones per garantir canvis constitucionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona