Política

ERC presumeix que sempre havia cregut en l'acord

Junqueras es felicita per l'entesa i té paraules d'agraïment cap a Mas

Avisa que no s'ha de perdre la fe abans d'hora i que caldrà valentia per als reptes futurs

Ara fa just una setmana
el president d'ERC, Oriol Junqueras, va reclamar públicament a CDC i la CUP que tornessin a la taula de negociació per salvaguardar el mandat del 27 de setembre. Era un moment en què tot semblava perdut després que els cupaires haguessin decidit vetar Mas. Algú va interpretar el seu moviment com un gest tàctic de cara a les futures eleccions i d'altres ho van veure com un desafiament a Mas i a Junts pel Sí, però ahir els republicans, en el seu consell nacional, van recordar que el temps els ha donat la raó i van presumir d'haver cregut sempre en l'entesa que diumenge va cristal·litzar amb la investidura de Puigdemont.

Junqueras es va felicitar perquè el “procés s'ha salvat” i va posar de relleu la tasca de la seva formació. “Com altres ocasions ens ha tocat gairebé exigir a les altres parts que continuessin la negociació”, va reblar el republicà, que va tenir paraules d'agraïment per la passa enrere que ha fet Artur Mas, però també cap a la CUP. En el mateix context, va subratllar que Esquerra mai havia apostat per les eleccions, “encara que ens podien ser favorables” i va deixar anar una màxima que va ser llargament aplaudida: “Sempre posem el país al davant”.

Lliçons per al futur

Un cop passat el serial que ha viscut, i patit, la política catalana, és l'hora de treure lliçons. Els republicans consideren que mai s'ha de perdre la fe, com s'ha demostrat, i ara s'ha de seguir el mateix camí amb les dificultats que apareixeran quan es construeixi la república. Unes traves que, segons el líder d'ERC, segur que vindran per part de l'Estat espanyol, que intentarà torpedinar el trajecte. Però per tal de ser més forts, continuant amb la mateixa reflexió, l'independentisme ha d'anar creixent i el procés constituent és una excel·lent oportunitat. “Obrim la mà a aquells no independentistes, però que estan compromesos amb el dret a decidir el nostre futur”, va sentenciar en un consell nacional en el qual tot eren cares contentes.

Els de Junqueras també comentaven, en privat, que la negativa a reeditar Junts pel Sí ha estat clau en la decisió que va prendre Mas, perquè opinen que si hi hagués hagut una segona part de JxSí l'expresident potser sí que s'hauria atrevit a anar a eleccions.

LES FRASES

Ho hem aconseguit. Hem aconseguit que el procés continuï endavant i hem salvat la unitat i també la transversalitat
Quan sentíem parlar d'eleccions dèiem que no les volíem, encara que ens podien ser favorables. ERC sempre posa el país al davant
Davant les dificultats no ens plantegem la rendició. Cal aprendre la lliçó amb vista als reptes que vindran
Oriol Junqueras
PRESIDENT D'ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries