Política

La moció de censura revifa la crispació política a Caldes

ERC i el PSC es reafirmen en les raons per fer fora Joaquim Arnó i anuncien una auditoria de comptes quan entrin al govern

L'alcalde assegura que la maniobra no té cap justificació objectiva i que només busca el canvi polític

ERC i el PSC de Caldes van repetir ahir en una roda de premsa oberta al públic i al mig de la plaça de l'Ajuntament les raons que els porten a presentar la moció de censura a l'alcalde Joaquim Arnó (CiU). Envoltats d'una trentena de veïns i de representants polítics comarcals, el portaveu socialista, Joan Andreu Baró, i la republicana i futura alcaldessa, Rosa Pou, van ampliar la relació de greuges que atribueixen a l'actual govern en minoria de CiU i van reiterar que “la mentida i la manipulació s'han convertit en una pràctica habitual”. Baró va manifestar que les dues formacions se senten legitimades “per molts veïns” i va anunciar que la primera acció que faran un cop es formi el nou govern és una auditoria de comptes –“per conèixer tota la informació que se'ns ha negat”–. Per la seva banda, Rosa Pou va destacar que l'acord “consensuat” entre les dues forces es basa “en la vocació de servei al poble” tot i reconèixer les evidents diferències ideològiques entre els dos partits. “Aquest no és cap acte partidista, és un acte de persones”, va constatar.

El govern de CiU en bloc va comparèixer ahir davant la premsa i l'alcalde va insistir que les raons esgrimides per ERC i el PSC no tenen cap fonament. “Són de manual i de pati de col·legi”, va criticar. Joaquim Arnó va desgranar un a un els arguments aportant documentació que, al seu entendre, desmunta la justificació de la moció de censura. “Qualifiquen de manipulació de la informació el que en realitat és discrepància de criteris”, va puntualitzar. L'alcalde destaca que “es va signar un acord amb les dues forces per facilitar la fluïdesa i la bona entesa entre govern i oposició, i s'ha buscat el consens en molts temes per afavorir la confiança”. Un dels arguments de la moció es fixa en el deute municipal, i l'alcalde va precisar que puja a uns 4,4 milions d'euros, però el vincula directament a la morositat, en especial, de l'hotel balnerari Colón. “L'establiment ens deu prop d'un milió d'euros per la concessió de l'aigua termal i altres conceptes”, apunta. L'alcalde va tornar a vincular la moció de censura amb l'anunci fet pel seu govern de rescatar la concessió de l'hotel Colón el pròxim mes d'abril després que se li hagi obert un expedient administratiu. A més, es reitera en l'afirmació que l'exalcalde Joan Rangel (PSC) ha incentivat la moció de censura. “El president comarcal de CDC, Joan Morell, em va assegurar que així li ho havia dit el primer secretari del PSC del Maresme”, va etzibar. El govern de Caldes va anunciar també un acte públic dissabte per explicar la seva posició.

Xavier Amor, cap comarcal dels socialistes, va negar ahir l'acusació feta per Arnó, i Joan Rangel va ratificar que no havia tingut “res a veure” amb la moció de censura. “Arnó demostra que no ha entès ni entendrà mai el concepte democràcia i escampa mentides quan és incapaç de justificar el seu treball al capdavant de l'Ajuntament”, va assenyalar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt