Política

El primer ministre belga atribueix les explosions a Brussel·les a dos “atemptats terroristes”

Charles Michel informa que hi ha “nombrosos morts i ferits”, alguns d'ells en “situació greus” però no concreta la xifra

El fiscal federal de Bèlgica assegura que almenys una de les explosions a l'aeroport és obra d'un “kamikaze”

Els mitjans belgues eleven a prop d'una trentena la xifra total de víctimes en els dos atacs

El primer ministre belga, Charles Michel, ha confirmat aquest dimarts que els dos “atemptats terroristes” a l'aeroport i al metro de Brussel·les han deixat “nombrosos” morts i ferits. Els mitjans de comunicació de Bèlgica que citen fonts dels Bombers, parlen d'almenys 21 morts en els dos atemptats.

Michel ha ofert una roda de premsa aquest migdia on no ha donat xifres concretes de víctimes, però ha apuntat que les explosions han provocat “nombrosos morts i ferits, alguns en situació greu”.

El cap de govern belga ha subratllat que la seva prioritat és ara atendre les víctimes i “estabilitzar” la situació a nivell de seguretat.

Bèlgica ha elevat a nivell 4 l'alerta antiterrorista, i Michel ha admès que encara “existeix preocupació”. El govern ha pres “mesures de seguretat addicionals”, com el desplegament de “reforços militars” i més controls a les fronteres. A més, s'ha tancat tot el transport públic.

El primer ministre ha fet una crida a la “calma” i a la “unitat” dels belgues. “En aquest moment de tragèdia, en aquest moment negre pel país, demano a tothom que mantingui la calma i que sigui solidari”, ha dit. “Tenim per davant una prova difícil, i hem de seguir units”, ha remarcat.

En la mateixa compareixença, el fiscal federal belga, Frédéric Van Leeuw, ha confirmat que a l'Aeroport de Zaventem s'han registrat “dues explosions” registrades i ha afegit que almenys “una d'elles” hauria estat “probablement” causada per “un kamikaze”.

Van Leeuw ha assenyalat que la investigació continua oberta. Segons ha explicat, la prioritat és desallotjar les zones afectades, buscar pistes de les passes de les persones que podrien haver participat en els atemptats i veure si hi ha “altres actors encara en fuga”.

A l'espera del balanç oficial de víctimes, diversos mitjans belgues situen en gairebé una trentena el total de persones mortes en els dos atacs terroristes. Segons aquestes informacions, en la doble explosió de l'aeroport haurien mort 13 persones i a l'estació de metro de Maalbeek, 15, a més de desenes de ferits. Altres mitjans, que citen fonts oficials que rebaixen el total de víctimes mortals a 26 (11 a l'aeroport i 15 al metro) o fins i tot 21 (11 i 10).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries