Política

Una pensió de 18 mesos

Els exconsellers tenen dret a una indemnització de 2.095 euros durant divuit mesos

No poden fer activitats relacionades amb expedients en què han intervingut

Ni els alts càrrecs ni elsexconsellers no poden rebre la prestació d'atur quan deixen les responsabilitats al govern

Aquè tenen dret i a què no quan deixen el departament? Els exconsellers poden dur a terme activitats privades relacionades amb l'àrea en què havien treballat, però està prohibit per llei que aquestes activitats es relacionin amb expedients en la resolució dels quals hagin intervingut directament durant els dos anys posteriors al seu cessament com a membres del govern. També tenen dret a una pensió en concepte d'indemnització durant divuit mesos. Per a aquest any, és de 2.095,78 euros mensuals bruts en dotze pagues, segons fonts del Departament de Governació.

Quines activitats poden fer?

No és que els exconsellers, per la rellevància de les funcions i la visibilitat pública que han tingut com a membres del consell executiu, tinguin un règim d'incompatibilitats diferent al dels alts càrrecs. La llei del règim d'incompatibilitats aprovada l'any 2005 és la que ho regula. La prohibició de dur a terme activitats relacionades amb els expedients en què han participat durant dos anys intenta compatibilitzar les legítimes expectatives professionals d'aquestes persones amb la garantia legal que no hi hagi un aprofitament econòmic de la seva antiga posició. D'altra banda, durant aquests dos anys tampoc no poden subscriure personalment o per mitjà d'empreses o societats en les quals tinguin una participació superior al 10% o que en siguin subcontractistes, cap tipus de contracte amb l'administració. Això inclou els contractes d'assistència tècnica, de serveis o similars amb el govern, els organismes o les entitats o empreses del sector públic on han treballat.

Poden cobrar l'atur?

Durant un any i mig, els exconsellers tenen dret a rebre una indemnització mensual de 2.095 euros incompatible amb la percepció d'altres retribucions o pensions relacionades amb qualsevol activitat pública o privada. Es tracta d'una indemnització que no cotitza a la Seguretat Social tot i que sí que se'n reté l'IRPF. D'altra banda, ni els exconsellers ni els exalts càrrecs del govern no tenen dret a rebre la prestació d'atur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona