Política

Rajoy obre la ronda de contactes per a la investidura amb Coalición Canaria a La Moncloa

El president espanyol en funcions i candidat del PP a la reelecció ha fet la reunió acompanyat de la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha rebut aquest dimarts a La Moncloa el president canari, Fernando Clavijo, i el secretari general de Coalición Canaria (CC), José Miguel Barragán, en la primera de les reunions que preveu mantenir per explorar acords per a la investidura . Rajoy ha estat acompanyat per la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal. Coalición Canaria disposa d'un únic diputat al Congrés, Ana Oramas, que seria vital per intentar un acord global amb CC, PNB i C's que deixaria Rajoy amb 175 diputats, a un de la majoria absoluta. El secretari general de CC ja va apuntar aquest dilluns que aspiren a apuntalar un govern estable i que esperen que Rajoy ofereixi un full de ruta específic per a Canàries.

Amb tot, Barragán va deixar entendre que els nacionalistes canaris no assistirien a aquesta reunió “amb la carta dels Reis Mags”, però sí que plantejarien el mateix que ja van plantejar el passat desembre. Això és la modificació de la LOMCE i de la reforma laboral, i que s'obri el procés de la reforma constitucional.

Rajoy ha rebut Clavijo amb el 'no' del PSOE sobre la taula. La direcció dels socialistes tanca la pota, de moment, a cap formula que impliqui un vot afirmatiu o una abstenció a la investidura de Rajoy. Ni tan sols la que va apuntar el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, de fer una “abstenció mínima” per permetre que es formi govern, és a dir, fer que el mínim imprescindible de diputats socialistes s'abstinguin per investir Rajoy.

El líder del PP és partidari de la gran coalició amb PSOE i C's, però en vista de la posició del PSOE va apuntar aquest dilluns a la possibilitat d'assolir un “acord de mínims” que li permeti la investidura i els pressupostos del 2017. “Espanya no es pot permetre que es repeteixin les eleccions un cop més, seria un disbarat”, va advertir.

El secretari general del PSOE rep aquest dimarts els barons del seu partit a Ferraz precisament per tancar files a l'entorn del 'no' a la investidura de Rajoy. Els socialistes espanyols tenen pendent el Comitè Federal d'aquest dissabte, on reiteraran la seva negativa a donar suport “per activa o per passiva” al líder del PP o a un govern de la seva formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona