Política

Rufián: “Si cada vegada que hi ha una sentència es posa en perill la taula de diàleg, no seurem mai”

El diputat d’ERC garanteix que hi aniran amb “l’autodeterminació i l’amnistia”

Considera que és “una bona notícia” que se sabrà “l’alternativa a l’altra banda”

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha defensat que la taula de diàleg amb el PSOE no perilla tot i la decisió del Tribunal Suprem que rebutja que Oriol Junqueras pugui anar al Parlament Europeu, tot i la sentència del TJUE. “Si cada vegada que hi ha una sentència o un obstacle d’aquest tipus, aquesta taula es posa en perill, no seurem mai i ens quedarem en aquest bucle”, ha dit Rufián, en una entrevista a TV3. D’altra banda, ha expressat que pot arribar a entendre que a certes parts de l’independentisme “agradi molt poc parlar amb segons qui” però “no hi ha alternativa”. A més, ha garantit que a la taula hi aniran amb “l’autodeterminació i l’amnistia” i creu que és “una bona notícia” que se sabrà “l’alternativa a l’altra banda”.

El diputat dels republicans ha admès que són conscients que el PSOE són “els campions de l’incompliment” i ha garantit que ERC “no pagarà per avançat”. Així, ha advertit els socialistes que el seu grup ja ha rebutjat els pressupostos de l’Estat en l’anterior legislatura i que “si cal” ho tornaran a fer.

Per a Rufián, el president del Govern, Quim Torra, és qui hauria de liderar la taula de diàleg i ha celebrat que el canvi de dinàmica entre els dos governs. També ha explicat que el punt de partida hauria de ser Pedralbes, amb els dos caps dels executius i vicepresidents.

Finalment, ha carregat contra JxCat i PDeCAT per parlar de trencament d’unitat estratègica per haver establert una taula de diàleg i negociació. “Si no es va trencar quan JxCat va donar el govern de la Diputació al PSC, tampoc es trencarà ara”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia