Política

Suspenen les bonificacions a Blanes per la Covid-19

L’Ajuntament posarà fi, al gener, a les mesures de xoc

El ple aprova les ordenances fiscals, sense puges

L’Ajuntament de Blanes suspendrà les bonificacions i els ajuts en les taxes municipals que havia aplicat des del maig per amortir els efectes de la Covid-19. A partir del gener, l’equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, deixarà sense efecte exempcions i descomptes en la taxa de l’ocupació de la via pública, entre altres modificacions aprovades. “Tornem a les ordenances aprovades el 2019”, afirma el regidor d’Hisenda, Carlos Garzón (ERC).

Tot i les crítiques de part de l’oposició, els gestors municipals posen fi a les últimes modificacions perquè legalment ho han de fer, segons va dir Jordi Urgell (En Comú Podem) en el ple. “Les bonificacions no poden ser incorporades a les ordenances.” La proposta de taxes va ser aprovada per majoria en el ple d’ahir –extraordinari i telemàtic–. Hi va haver 11 vots a favor, 7 en contra i 1 abstenció. Dues edils de Junts no hi eren per motius laborals.

Les taxes i impostos no s’apujaran a Blanes respecte al 2019, quan sí que hi va haver una puja del 4% de l’impost de béns immobles (IBI). Garzón afirma que si la situació s’agreuja a causa de la pandèmia podrien tornar a aplicar mesures de xoc a principis del 2021. Morcillo va dir que confia en la paraula del regidor d’Hisenda i hi va votar a favor.

Ni reunions ni números

Cristhian Ortiz (Ciutadans), Pepa Celaya (PSC) i Joel Comas (Junts) van demanar explicacions sobre l’acompliment del pressupost del 2020 perquè no n’han tingut informació. Sobre les ordenances, Ortiz i Celaya van criticar que l’equip de govern no els hagués cridat a cap reunió de treball.

L’octubre del 2019 el PSC havia avalat –amb l’abstenció– les ordenances fiscals, amb un increment del 4% en l’IBI a canvi d’implementar ajudes a famílies que passessin dificultats econòmiques. “Però allò es va incomplir. No s’ha fet gairebé res. És una decepció”, diu Celaya.

LES XIFRES

11
vots
a favor van rebre les ordenances. Hi va haver 7 vots en contra (5 del PSC i 2 de Ciutadans) i 1 abstenció (Junts).
1.221
habitatges d’ús
turístic regularitzats (HUT) té Blanes. El consistori abaixa un 27% la tramitació de l’alta dels HUT.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia