Política

MARIA ÀNGELS PLANAS

PRESIDENTA DE JUNTS PER CATALUNYA A LA VEGUERIA DE GIRONA

“Junts per Catalunya ha sabut il·lusionar la gent”

Planas creu que el suport que ha rebut el partit a Girona és degut al “lideratge” de Puigdemont però també a la solidesa del projecte

Descarta presentar una candidatura a les primàries de Girona per a les eleccions del 14-F

Maria Àngels Planas és la presidenta de Junts per Catalunya a la vegueria de Girona després de l’escissió entre aquesta formació i el PDeCAT. La també regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Girona haurà de gestionar, com a primera tasca, les primàries del seu partit a la demarcació per a les eleccions catalanes del 14-F.

Pràcticament tots els equips integrants del PDeCAT han fet el pas a Junts per Catalunya. Com ho valora?
Hem quedat com a principal força municipalista a les nostres comarques i en fem una bona valoració. Junts per Catalunya va néixer el 2017 per presentar-se a unes eleccions que va guanyar, però no ens havíem estructurat com a partit en l’àmbit del territori. I això és el que hem fet aquest cap de setmana: escollir l’executiva. I valorem que tanta gent hagi fet el pas, fins a convertir-nos en la principal força municipalista a les comarques de Girona, on som la gran majoria. Crec que anirem creixent, perquè alguns encara no han fet el pas i treballarem perquè qui vulgui del PDeCAT pugui acabar a Junts per Catalunya.
Com ha de ser la relació del seu partit amb el PDeCAT, però també amb altres partits sorgits de l’antiga Convergència?
Igual que la relació amb els altres partits. Tots són partits diferents i, per tant, hi ha d’haver la mateixa relació que amb ERC o el PSC, per exemple. La relació ha de ser correcta.
Aquest suport tan majoritari l’atribueix al fet que Carles Puigdemont sigui gironí?
És indiscutible aquest lideratge del president Puigdemont. Per tant, una part sí que és per això. Però també crec que som un partit que hem sabut il·lusionar la gent, sense sectarismes, sense portes ni servituds, amb les portes obertes a tothom. De fet, tenim més de 5.000 afiliats a tot el país i volem ser el pal de paller del corrent central de l’independentisme. Per tant, tenim un projecte consolidat. La gent sap que som un partit modern.
Quins objectius té l’executiva de Girona, especialment vostè com a màxima responsable?
L’objectiu és aconseguir el màxim nombre de llistes possible a tots els municipis en les eleccions locals. I governar al màxim nombre d’institucions, que és el que vol qualsevol partit. La llista de l’executiva que hem presentat és molt oberta. Tenim la fortalesa d’haver-hi incorporat gent amb molta o poca experiència política, però tots amb la voluntat comuna de treballar per la independència de Catalunya i per construir una societat mes justa, democràtica i equilibrada. I treballarem en aquesta línia per aconseguir que a totes les comarques tinguem representants.
Ara que s’acosten les eleccions del 14-F, es planteja fer algun tipus de pas, com ara presentar-se a les llistes per ser diputada?
No m’ho plantejo. En faig prou amb la presidència de la vegueria i amb la feina que faig com a regidora d’Hisenda a l’Ajuntament de Girona.
Queda pendent saber qui es presentarà per Junts a les comarques de Girona.
Ara estem culminant el procés d’implantació territorial. Hem creat l’estructura i ara farem les primàries per escollir el candidat per a les eleccions del 14-F. Per Barcelona ja s’hi han postulat el conseller Damià Calvet i la diputada al Congrés Laura Borràs, i són molts els que volen que la llista l’encapçali Carles Puigdemont. En l’àmbit gironí, no em consta de ningú que hagi anunciat que es vulgui presentar com a candidat. Però aquesta setmana obrim el termini per presentar candidatures i els afiliats votaran els candidats a final de mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia