Política

Més de 250 diputats europeus, per l’amnistia

Parlamentaris d’arreu del món reclamen l’amnistia de presos i exiliats

Recorden el 52% de vots en les eleccions

La crida per l’amnistia dels presos i exiliats també arriba des de l’exterior. Més de 250 eurodiputats i diputats d’arreu del món van reclamar ahir al govern espanyol “una solució política al conflicte” català que es basi en aquesta amnistia a “tots els represaliats”. En una carta dirigida al president espanyol, Pedro Sánchez, i a la vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, alerten que no es pot avançar cap a “una normalització” de la situació a Catalunya amb “líders independentistes a la presó o a l’exili”. Tampoc si no s’atura “la persecució als molts independentistes que encara tenen causes judicials obertes”. Per això demanen als líders del PSOE i Podem “passos valents” per arribar a la resolució del conflicte “per mitjans democràtics”.

La missiva recorda a Sánchez que els resultats de les eleccions del 14-F al Parlament van demostrar la “notable resistència” del moviment independentista amb un 52% dels vots per a les formacions secessionistes. També que Amnistia Internacional, després de revisar la sentència i el judici del procés, va determinar que la interpretació del delicte de sedició pel Tribunal Suprem és contrària al principi de legalitat i implica imposar restriccions desproporcionades.

Aquest al·legat a favor de l’amnistia va ser presentar ahir a les portes del Parlament Europeu per un grup d’eurodiputats de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya. Acompanyada d’independentistes com ara Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comín, Diana Riba o Jordi Solé, la irlandesa Clare Daly va ser l’encarregada de donar veu al manifest: “Ja toca que el govern espanyol intervingui”, va insistir tal com havia fet ella mateixa al Parlament Europeu.

L’acte va ser reduït, però una cinquantena d’eurodiputats hi donen suport amb la seva firma, principalment del grup Verds/ALE, on s’integren ERC i els comuns. Entre els signants també hi ha diputats dels laboristes britànics, el Sinn Féin, el partit francès Libertés et Territoires, els escocesos de l’SNP, els flamencs de l’NVA, el Bloc Québécois, el Bloco de Esquerda de Portugal o el partit kurd HDP.

LA FRASE

Calen passos valents per a la resolució del conflicte
Carta a Pedro Sánchez
parlamentaris d’arreu del món


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia