Política

Cervera reconeix que la sentència del TC sobre la llei de contenció del preu de l’habitatge deixa “poc marge” al Govern

La consellera de Drets Socials lamenta la “ingerència del TC que ataca la sobirania del Parlament”

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha reconegut aquest divendres que la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la parcialment la llei de contenció del preu de l’habitatge deixa “poc marge” al Govern a l’hora d’esmenar els articles suspesos.

Tot i això, Cervera ha apuntat des de Tarragona que encara han d’estudiar “la literatura” de la resolució judicial i no s’ha volgut pronunciar sobre si caldrà fer un nou text o apostaran per esmenar l’actual. Amb tot, ha lamentat “la ingerència del TC, que ataca la sobirania del Parlament” i ha exigit al govern espanyol que reguli la contenció de rendes amb la nova llei que prepara.

“Cada cop que intentem regular aspectes bàsics per la vida diària de les persones, sembla que el Tribunal Constitucional miri amb lupa totes les lleis que surten del Parlament”, ha indicat la consellera, que ha assegurat que l’alt tribunal “no mira amb la mateixa vara de mesurar la ingerència del govern de l’Estat” respecte a les competències de Catalunya. A més, ha indicat que l’anul·lació deixa “en uns llimbs” la normativa, una situació “que no va gens bé ni al sector ni als ciutadans” i que “crea inseguretat jurídica”.

La titular de Drets Socials ha manifestat que la majoria dels ajuntaments grans de Catalunya havien demanat ser àrees tenses per acollir-se a la llei, fins i tot municipis governats per formacions que han portat la normativa al Constitucional. Ara, els topalls en els preus dels pisos en aquestes ciutats, ja no es podran posar.

A banda, Cervera ha alertat que la llei d’habitatge que prepara el govern espanyol “envaeix” les competències del Govern. “La llei no pot acabar el tràmit parlamentari tal com està ara”, ha sentenciat, i ha recordat que això també ho ha apuntat el Consell General del Poder Judicial. “Es posa en risc la legislació catalana dels anys 90 que no havia qüestionat ningú”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia