Política

Lesmes exalça la tasca dels jutges durant el procés

El president del CGPJ aterra a Barcelona per denunciar les “desqualificacions i pressions” al col·lectiu

Barrientos reclama més incentius per exercir al país

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, va ser ahir a Barcelona per participar en un acte que, formalment, havia de ser un reconeixement als magistrats que han exercir més a Catalunya. A la pràctica, però, la trobada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va voler simbolitzar un homenatge a tot el col·lectiu judicial per la seva tasca davant el procés sobiranista, en un discurs en què malgrat que no hi va haver referències gaire explícites, a Lesmes se li va entendre absolutament tot. “Els jutges de Catalunya heu viscut moments d’una màxima exigència social. I durant els moments més difícils heu actuat amb absoluta honorabilitat, respecte a la legalitat i amb total transparència, sempre sota els límits que el procediment us permetia”, va manifestar el president del CGPJ, que també va voler exalçar el col·lectiu per haver suportat “crítiques, pressions i desqualificacions que, no obstant això, heu superat amb la dignitat que teniu com a membres i representants públics d’un poder de l’Estat”.

També va prendre la paraula el president del TSJC, Jesús María Barrientos, que va alertar del progressiu increment de les vacants judicials a Catalunya, que va calcular en 84 el 31 de desembre del 2021.“Urgeix l’aprovació d’incentius que faci atractius els destins judicials a Catalunya”, va reclamar el president del TSJC per revertir la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia