Política

Mas es tancarà a endreçar el futur govern

El líder de CiU no farà pont i treballarà a fons amb el futur executiu

Recoder insisteix que està a disposició

“Dilluns, dimarts i dimecres tinc previst treballar. M'espera una feinada”. El futur president de la Generalitat, Artur Mas, no farà pont i es tancarà a principis de la setmana vinent per endreçar els papers de la famosa carpeta en què té esbossat el pròxim govern. Mas no ha amagat que es prendrà un respir durant el cap de setmana per marxar amb la seva dona. Però a partir de dilluns treballarà amb els documents que li han preparat els seus col·laboradors.

El líder de CiU disposa de fins a quatre noms possibles per a algunes de les dotze conselleries que confecciona, encara que els mateixos interessats ho desconeixen, no s'ha amagat tampoc d'apuntar que en algun cas té “més que intuïcions”.

Mas ha imposat el silenci als seus dirigents per evitar les filtracions i les travesses públiques, i tot indica que, un cop hagi pres la decisió, s'esperi a comunicar-la als futurs titulars dels departaments fins a l'últim moment. La seva màxima és que un govern “és una cosa seriosa que es fa en els despatxos”.

El futur president de la Generalitat ha deixat clar, però, que es reunirà properament amb Josep Antoni Duran i Lleida per parlar del pes que tindrà Unió dins el govern (d'entrada s'espera que tingui tres departaments) i del possible desembarcament del cap de files de CiU a Madrid a la conselleria en cap. Una decisió, aquesta última, que els líders dels dos socis de la federació asseguren que acabaran de prendre plegats.

Recoder, a disposició

Precisament ahir, l'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, va tornar a manifestar que està a disposició de Mas per formar part del govern. Recoder és un dels noms que sona amb més força entre les files de CiU per formar part del futur executiu i, concretament, per dirigir el Departament de Política Territorial, que incorporaria les competències sobre medi ambient. “Té molta feina, ha de buscar un nou govern i ha de decidir. El que decideixi estarà bé; té tot el meu respecte i tota meva confiança”, va assenyalar en una conferència esmorzar al Fòrum Europa.

Recoder va lamentar que quan va admetre que li faria il·lusió ser conseller, un cop havia anunciat que no es presentaria a la reelecció a l'alcaldia, s'interpretés que es postulava per al càrrec. Duran, sense anar més lluny, li va retreure aleshores que no era el moment “d'aixecar el dit”. Curiosament, Recoder va respondre ahir un grapat de preguntes relacionades amb les infraestructures del país, incloent-hi la decisió del govern espanyol de privatitzar el 49% de la gestió de l'aeroport del Prat.

Abans d'entrar a fons en la carpeta de l'executiu, però, Mas compareixerà aquest matí per valorar la ronda de reunions que ha tingut amb els líders de tots els partits aquests dies al Parlament.

LA FRASE

Dilluns, dimarts i dimecres tinc previst treballar. M'espera una feinada
Artur Mas
futur president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.