Política

canet de mar

El govern tripartit dóna a conèixer el cartipàs

El govern tripartit que es constitueix avui, format per CiU, Unió Municipal de Catalunya i el PP, ja ha donat a conèixer el cartipàs municipal. L'alcaldia, que ocuparà el convergent Jesús Marín, també assumirà la regidoria d'Ensenyament i compartirà la de Comunicació amb el regidor d'UMdC, Albert Lamana. Des de CiU, el regidor Laureà Gregori portarà les carteres d'Hisenda i Règim Intern; Obres i Serveis serà per a Àngel López, i Medi Ambient, per a Susi Sánchez. La cap de llista d'UMdC, Cati Forcano, es farà càrrec de les àrees de Benestar Social i Família i Joventut; el regidor Josep Maria Masvidal assumeix Urbanisme i Festes Populars; Pere Xirau portarà Cultura, i Albert Lamana mantindrà Promoció Econòmica i Turisme. Les àrees que liderarà el candidat del PP, Toni Romero, seran les de Seguretat Ciutadana i Esports, i el regidor Manel Almellones, la de Sanitat.

Entre les prioritats del nou govern hi ha la reducció de la despesa i per això una de les primeres mesures que s'han adoptat és la reducció d'un 10% dels sous dels càrrecs electes amb dedicació. També es farà un esforç per reduir un 15% la despesa en béns corrents i es mirarà de retallar en edificis i terrenys infrautilitzats que generen també un cost al municipi. El regidor de CiU, Laureà Gregori, va explicar a Ràdio Canet que caldrà refer el pla de sanejament per ajustar-se a la realitat i que es pugui complir. “L'auditoria diu que el dèficit no és de 3,4 milions, sinó que parlem de prop de 5 milions”, va dir, a més de registrar un endeutament de prop d'11 milions d'euros. Les tinències d'alcaldia es reparteixen entre UMdC, que assumeix la primera i la quarta; el PP, la segona, i CiU, la tercera i la cinquena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.