ERC dissenyarà abans de l'estiu el seu «full de ruta» per a les eleccions del 2010

«Nous objectius, noves estratègies i nous horitzons.» Tot i que en públic mostren satisfacció pel resultat en les europees, la direcció d'ERC adaptarà abans de l'estiu el full de ruta com a partit i dins del govern pensant en les eleccions catalanes del 2010. El secretari general, Joan Ridao, va anunciar ahir que dissenyarà una nova estratègia per «marcar l'agenda política» del govern tripartit i el mateix vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va confirmar que ara «cal governar de manera més eficaç i desacomplexada».

Els estrategs d'ERC creuen que marcant novament perfil poden recuperar els propers mesos part del vot perdut des del 2004. La calculada equidistància entre el PSC i CiU pot reaparèixer. Ridao, per exemple, va convidar a «reflexionar» el PSC perquè «els seus resultats no són positius», tot i que «la davallada no és astronòmica». Tanmateix, va recordar a CiU que «no ha guanyat les eleccions» i que, igual que ERC, es queda només amb un eurodiputat.

Els republicans van admetre ahir una «autocrítica» que no va aparèixer la nit electoral. Carod-Rovira creu que «una part de l'electorat d'esquerres està desmobilitzat» i, en conseqüència, «se n'ha de prendre nota amb vista a l'any que ve». Afegint-hi «factors interns», Ridao va dir que «algun episodi de crisi interna» –en referència a Joan Carretero– «sol penalitzar a les urnes».

Llengua, primer objectiu

Avançant els objectius de la seva legislatura al Parlament Europeu, el diputat electe d'ERC, Oriol Junqueras, va tornar a proposar als eurodiputats catalans crear immediatament «una espècie d'intergrup» per defensar el reconeixement de la llengua catalana a les institucions europees. Ahir, en una conversa informal, Junqueras va recordar als electes del PSC, CiU i ICV-EUiA, que tots van estar d'acord a impulsar una iniciativa ciutadana europea per l'oficialitat del català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES