Política

POLÍTICA

Estelada a l'ajuntament de Ripoll fins a la independència

L'alcalde, de CiU, ho anuncia en un ple municipal en què, a més, es va aprovar per unanimitat una moció perquè Ripollès per la Independència en posi una altra a l'entrada de la ciutat

La bandera estelada onejarà a la façana de l'ajuntament de Ripoll a partir del pròxim 11 de setembre i fins que Catalunya sigui independent. Almenys aquesta és la intenció de l'alcalde, Jordi Munell (CiU), que dimarts ho va anunciar durant el ple municipal, arran de la petició en aquest sentit que havia fet uns instants abans la portaveu d'ERC, a l'oposició, Teresa Jordà. Anteriorment s'havia donat llum verd –per unanimitat de tots els grups: CiU, ERC, el PSC i PxC– a una moció en què Ripollès per la Independència demanava permís per instal·lar una estelada a l'entrada de la vila per la C-17. La sessió va estar seguida per molt de públic, majoritàriament vinculat a Ripollès per la Independència, que van aplaudir les decisions i van agrair l'actitud del consistori. La bandera estelada ja s'hissa a l'ajuntament de Ripoll per la Diada Nacional des del 2008, però aquest serà el primer cop que la hi deixin de manera permanent.

Després de fer saber les seves intencions, l'alcalde –mig en broma– va demanar als mitjans de comunicació que seguien el ple que no se'n fessin ressò, a fi d'evitar la reacció de la delegació del govern central a Catalunya, que el podria inhabilitar del càrrec. En l'acta no es va reflectir l'anunci de Monell. Teresa Jordà, també en to distès, es va comprometre a, si calgués, “encadenar-se” amb l'alcalde en senyal de solidaritat.

LA FRASE

Demostrarem que som un municipi que aposta per aquesta sortida
Jordi Munell
ALCALDE DE RIPOLL

Una iniciativa amb pocs precedents

Ripoll és la primera capital de comarca gironina on s'ha fet saber que es vol tenir l'estelada a la façana de l'ajuntament fins que s'assoleixi la independència de Catalunya. La idea té de referent Sant Pere de Torelló (Osona), on van penjar-la l'11 de setembre de l'any passat i encara hi és. L'acció –va argumentar aquell consistori amb alcalde independent vinculat a ERC– és conscienciar els ciutadans de la falta de llibertat que té Catalunya. Menys inusual és tenir hissada l'estelada només durant la Diada Nacional, com precisament ha estat fent Ripoll els darrers anys. Aquests dies s'estan debatent en molts ajuntaments aquesta possibilitat. Entre els consistoris que ja han dit que sí que ho faran és significatiu el cas de Sant Joan de les Abadesses, que té un alcalde socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.