Política

DAVID MASCORT

ALCALDABLE ERC

“La nostra forma de governar és la del diàleg”

L'edifici de l'institut és la prioritat número u, i construir la sala polivalent

Destaca la satisfacció del que s'ha fet fins ara

Alcaldable d'ERC a Vilablareix, aspira a revalidar la majoria absoluta. Fa setze anys que és a l'Ajuntament, els últims quatre com a alcalde
Quin balanç fa?
Tot i ser una època difícil per al món municipal, estem contents de la feina feta. Hem pogut enllestir dues obres que consideràvem fonamentals, que eren el casal de la gent gran i la biblioteca ludoteca; ja estaven iniciades a l'inici del mandat, però les hem pogut acabar i pagar sense problemes. L'altre gran repte era el camp de futbol; la Generalitat ens havia promès una subvenció de 480.000 euros i, quan va estar acabat, no ens la van donar. Tot i això vam aconseguir pagar-lo i ja està funcionant des de fa dos anys.
Ha governat els últims quatre anys amb majoria absoluta. Pensa que la gestió feta li garanteix repetir resultat?
Bé, ens hem centrat, a banda de les infraestructures, a estar al costat de la gent que ho està passant més malament en aquests moments de dificultat. Tant des del punt de vista dels que tenen problemes per arribar a finals de mes com dels que estan aturats, i ajudar-los a trobar feina o amb eines de formació. Crec que hem sabut estar al costat dels nostres veïns i veïnes amb una manera de fer molt pròxima, per saber quines són les seves necessitats. També és veritat que, tot i tenir majoria absoluta, ho hem fet pràcticament tot aprovant-ho per unanimitat. La nostra forma de governar és la del diàleg.
Els reptes per als pròxims quatre anys? Equipaments educatius?
Per al proper mandat, tenim com a repte la consecució de la construcció de l'ampliació de l'escola i de l'edifici de l'institut. Finalment, Ensenyament ha posat sobre la taula la possibilitat d'ampliar l'escola amb les naus que hi ha al costat de l'edifici actual; ens diuen que el projecte es pot posar a licitació abans de final d'any. I quant a l'institut, parlen de dos anys com a molt per a la seva execució. Per tant, el proper mandat és clau per a la millora dels equipaments educatius. Som l'únic institut que està completament en mòduls a les comarques gironines. També hi ha altres reptes, com ara la construcció de la sala polivalent i prioritzar els carrils bici al nucli urbà.
La gestió municipal desgasta?
La feina d'alcalde requereix un esforç constant per estar amatent a tot el que passa. També tenim més experiència ara que quan vam començar. I hi ha la satisfacció de veure la feina feta aquests setze anys, i que es valori i ens tornin a fer confiança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona