Política

Mas: “La unitat suma i l'efecte multiplicador l'hem de convertir en la victòria del sí el 27-S”

El president de la Generalitat i líder de CDC assegura que “agradi o no, el 27 de setembre ens comptarem” i que els qui no estiguin a la llista del sí “alimentaran la banda del no”

Fa una crida als votants del sí i si en la consulta del 9-N perquè ara votin la llista unitària

El president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, ha fet una crida a la mobilització de cara al 27 de setembre, sobretot a totes aquelles persones que van votar sí i sí a la consulta del 9-N perquè ara votin la llista unitària. “La unitat suma i la suma multiplica i aquest efecte multiplicador l'hem de convertir ara en una onada per la victòria del sí el 27-S”, ha afirmat Mas en el seu discurs durant la convenció nacional de Convergència.

“Agradi o no, el 27-S ens comptarem” i “aquesta gran oportunitat no la tindrem sempre com la tenim ara”, ha assegurat Mas, que ha advertit que “no pujar al tren del sí ens pot portar a una via morta”, amb conseqüències negatives per a Catalunya ja que considera que “si no aprofitem aquesta oportunitat a Madrid, amb tot el poder de l'Estat, ens intentarà passar per sobre sense misericòrdia”.

Crítiques la CUP

Mas ha lamentat que la CUP s'hagi despenjat de la llista unitària i no hagi sortit de “la comoditat de les sigles” i els ha avisat que no donar suport a la candidatura de Convergència, ERC i les entitats sobiranista no farà més que “alimentar la banda del no”. De fet, ha recordat que el 9-N els catalans no anaven amb la papereta de cap partit sinó amb la papereta del sí i sí i per això ha reiterat el suport a la llista unitària.

També ha reconegut que “el tren del sí té alguna incerta” i que “el camí no serà fàcil”, que no “s'obrirà el paradís de forma immediata” però “sí l'horitzó de la llibertat”. “Decidir la incertesa i comoditat de la dependència d'un Estat” de qui “mai som la prioritat de res, excepte de cascar-nos” o la incertesa de la llibertat que ens portar a una Catalunya molt millor”. Aquesta és la tria de cara a les eleccions del setembre, segons ha insistit Mas.

El president de la Generalitat ha considerat que cal “construir tres consensos” de cara al 27-S i a l'endemà de les eleccions i que passa per respectar aquells que no voten sí però que defensen l'autogovern i la capacitat de decisió de Catalunya, així com la llengua. La gent que està “a favor del dret a decidir” i, en tercer lloc, el consens del sobiranisme perquè, ha reiterat, el 27 de setembre “finalment ens podrem comptar els del sí i els del no”.

En aquest punt, Mas ha reconegut que “no és la millor manera de comptar-nos” i que l'ideal hagués estat un referèndum “que no ens han deixat fer”. “Encara que no sigui el millor instrument no podran evitar que ens comptem”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia