Successos

L’assassí de Figueres tria anar a la presó

Diu que no vol anar al psiquiàtric i reitera al jutge que va decidir matar un català perquè no li donaven un pis

El jutjat de Figueres va ordenar ahir presó sense fiança per a Mohamed Regrag, l’home que dilluns va matar Juan Luis Fornieles Belmonte a la Rambla després de triar-lo a l’atzar perquè “havia de matar un català de Figueres”. El fiscal i el jutge han optat per la presó després que el forense visités Regrag i considerés que estava en condicions mentals per afrontar l’interrogatori. El seu lletrat, Javier Rollón, que creu necessari sotmetre Regrag a una valoració mental més completa, va demanar que se l’ingressés en un centre psiquiàtric. Però Regrag, que el 2008 va ser condemnat a internament psiquiàtric per l’assassinat de la mestressa del pis on vivia, fent ús del seu torn de darrera paraula va dir al jutge que volia anar a la presó, no pas al psiquiàtric. Tot i que Regrag hauria d’haver ingressat a la presó del Puig de le Basses, el jutjat va decidir enviar-lo a Brians I per evitar que coincideixi a la presó amb un fill de la víctima que està complint condemna fins a l’octubre del 2020.

En la seva declaració al jutjat, ahir, Regrag va ratificar la versió que va donar als Mossos: que estava ressentit amb la societat perquè no li renovaven l’ajuda de 430 euros i no li havien atorgat un pis de protecció oficial. Per això va decidir matar un “català” per cridar l’atenció. Regrag va explicar que, després d’haver dormit dos dies al carrer, va anar a comprar un ganivet en un basar xinès i l’endemà, el dia del crim, va anar a triar una víctima a l’atzar. Va veure Fornieles, assegut amb uns companys en un banc de la Rambla de Figueres. No el coneixia de res, però va sentir que parlava català, i li va anar a clavar la ganivetada que li va causar la mort.

L’homicida de Sils al·lega defensa pròpia

El jutjat de Santa Coloma també va ordenar ahir presó per a Francisco Flores Benjumea, l’home que es va entregar dilluns per la mort d’un rodamon diumenge a Sils. Flores va al·legar davant del jutge que va actuar en legítima defensa quan va punxar la víctima (que va rebre una punyalada al cor), quan aquesta va entrar al bar armada amb una ampolla de vidre trencada i disposada a atacar la gent que era a dins. El lletrat de Flores, Carles Monguilod, subratlla que l’acció de Flores potser va evitar que l’home que esgrimia l’ampolla trencada ferís o matés algú i ha anunciat que recorrerà contra l’ordre de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia