La massificació que té el centre penitenciari de Tarragona fa que hi hagi uns quatre reclusos per cel·la

Tot i que l'estat de conservació de la presó de Tarragona és bastant bo –malgrat haver quedat antiquada–, uns dels clars problemes que té és el de la massificació, ja que quan es va construir, en els anys 50, estava pensada per a 250 interns; una xifra que amb el temps gairebé s'ha doblat. Això fa que hi hagi un total de quatre reclusos per cel·la, i que fins i tot alguns cops s'hagi de decidir derivar detinguts a altres instal·lacions. Com a solució, està previst que a finals d'aquest any comenci el moviment de terres per construir el futur centre penitenciari del Catllar. El seu model serà modular, tindrà compartiments per a dones, per a joves i per a homes, i una capacitat de 700 persones.

Aquesta falta d'espai, afegida a l'agrupament d'uns ciutadans que sovint presenten un perfil força diferent, provoca el fet que a vegades hi hagi baralles, si bé el director de l'equipament, Francisco Romero, assegura que realment «són molt poques les discussions o les incidències que es produeixen entre els presos». «Com que es tracta d'una presó petita, el contacte és molt personal, i fins i tot arribem a conèixer de prop les problemàtiques que pateixen molts d'ells». Per tal d'abordar-les amb profunditat, d'una banda Romero es reuneix cada dia amb l'equip directiu per parlar del que es farà durant la jornada i, de l'altra, amb els professionals del centre, els quals li comuniquen el menor imprevist.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.